Инфо

26. мај 2022.26. мај 2022.
Мостар – више од игре
“АСОЛУТАМА” 12 ЗЛАТНИХ МЕДАЉА СА МЕЂУНАРОДНОГ ТАКМИЧЕЊА

Мостар – више од игре

Више од 1.700 плесача из пет земаља и више од 2.300 кореографија оцењивало је 12 судија из Србије, Хрватске, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Америке, Украјине. Мале Шапчанке су иза себе оставиле 47 озбиљних клубова
Тара Цветковић и “Асолуте” (Assolute, балетска секција КУД “Абрашевић”) оствариле су највећи успех до сада. Са међународног фестивала “Медитеран опен денс” (Mediteran open dance) донеле су 12 златних медаља.

Више од 1.700 плесача из пет земаља и више од 2.300 кореографија оцењивало је 12 судија из Србије, Хрватске, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Америке, Украјине. Мале Шапчанке су иза себе оставиле 47 озбиљних клубова.

Тара Цветковић освојила је 4 злата, осмогодишња Лена Ђурић и петогодишња Катарина Стекић по три зланте медаље, док је код шеснаестогодишње Дуње Нешковић трема узела данак и из Мостара се вратила са освојена два злата, једним трећим и једним четвртим местом. Успех не само за Шабац, него и на нивоу Србије. Девојчице су биле боље и од играча из чувеног београдског “Денс фекторија” (Dance factory) који је пре пар година освојио титулу “најтрофејније репрезентације светске такмичарске сцене). Још једном су показале да љубав, жеља и залагање чине већа чуда од новца.

Срце ме је вукло у град из кога потичем, где је моја мама рођена, одрасла, свим срцем га воли, и ту љубав усадила у сваки делић мене


Иако је до сада покорила бројне сцене широм Србије, Мостар је за Тару имао посебан емотивни значај. То је место одакле вуче корене.

-Мостар је за мене био више од игре. Нисам размишљала о конкуренцији, даљини, проблемима који су увек присутни. Срце ме је вукло у град из кога потичем, где је моја мама рођена, одрасла, свим срцем га воли, и ту љубав усадила у сваки делић мене. Такмичење је одржано у спортском центру, на месту где је мој деда радио као млад подофицир. Због тога сам имала осећај да се враћам у бајку о којој сам маштала. Бирала сам музику, радила кореографије које су постајале моја прича о љубави и нади да ће уметност показати снагу јачу од свега на свету. И да ћу и сама написати део породичне историје. Тако је и било! Играла сам са срцем на реверу, јер Мостар једино тако и разуме. Играла и победила. Све се позлатило! Срце највише. Много суза, смеха, среће, дружења са стотинама прекрасних људи, доживети је невероватно. У Шабац носим срећу, победу над бројем од преко 1.700 играча и прегршт поздрава из Хрватске, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Македоније, Америке и многих других. Добила сам специјалну награду фестивала Истанбул. Финансије за то немам. Али, имам наду, жељу и знање да одем и победим, каже Тара.

Истанбул “виси у ваздуху” још од прошле године. Тара је котизацију добила још одавно, али новац је потребан за све остало, а никада га није било довољно. Такмичење је одлагано због пандемије. Сада је извесно да ће се одржати, а уколико нико не помогне Тари да оде на њега биће то огромна пропуштена прилика, која ће се тешко поновити.
М.М.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa