Инфо

16. јун 2022.16. јун 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

ГРАД ШАБАЦ СТИПЕНДИРА СТУДЕНТЕ

Милиони за 17 одабраних

На основу конкурса за стипендирање студената на основним академским и мастер студијама, као и интегрисаним студијама факултета чији је оснивач РС и студената Академије струковних студија Шабац у школској 2021/2022 години, расписаног почетком године, прошле недење је саопштен списак од 17 студената који су добили стипендије града Шапца.

-Право да конкуришу имали су сви студенти друге и наредних година студија који су држављани РС, имају пребивалиште на територији града Шапца, који нису имали прекид нити обнову године студија и који су положили све прописане испите и остварили укупну просечну оцену најмање 9,00.

Новина је да су ове године по први пут имали право да конкуришу и студенти Академије струковних студија Шабац, каже Ана Маринковић, начелница одељења Друштвених делатности града Шапца.

Укупно је додељено 17 стипендија и то: Шест из области друштвено-хуманистичких наука, једна из области природно-математичких, три из области техничко технолошких, пет из области медицинских наука, једна из области уметности и једна стипендија студенту на Академији струковних студија Шабац.

Износ стипендије је 180.000,00 динара, а планирана исплата у шест рата по 30.000,00 динара.
Тако ће из буџета града за стипендирање студената издвојити три милиона и 60.000,00 динара.
Љ.Ђ.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa