Инфо

16. јун 2022.16. јун 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

НОВИ НАПАД НА “ГЛАС ПОДРИЊА”

Поново бетонским блоком на новинаре

Зграда “Гласа Подриња” била је поново на мети напада у суботу увече. Још увек непознати нападач разбио је прозор на једној од канцеларија већим парчетом бетона. На срећу, у то време у просторијама није било никога.

Ово је други напад на имовину наше медијске куће у последње две године. Јуна 2020. непознати нападач, или више њих, бетонском коцком разбили су стакло на службеном аутомобилу нашег листа.

Аутомобил је тада био паркиран на истој страни зграде на којој се налази и сада разбијени прозор.
Зграда “Гласа” налази се у Бенској Бари, у строгом центру града. Оба пута предмете којима су напади извршени починиоци су донели са собом, тако да се може искључити могућност насумичног оштећења туђе имовине.

“Глас Подриња” 78 година информише грађане о дешавањима на територији Шапца и околних општина. Уколико се неком наше писање није свидело, врата су му увек отворена да дође на разговор. Покушаји застрашивања неће дати никаве резултате.

Полиција је урадила увиђај, узели су материјалне доказе, као и снимак надзорне камере. Надамо се скором откривању починиоца.

Овим поводом огласило се и Удружење новинара Србије (УНС).
-Удружење новинара Србије (УНС) осуђује напад на просторије које деле редакција „Гласа Подриња“, „Телевизије Шабац“ и дописништва РТС у центру Шапца, када су непознати нападачи чврстим предметом полупали стакла, и тражи да виновници овог вандализма буду што пре пронађени и примерено кажњени.

МУП је, према речима извршног директора Гласа Подриња Зорана Живковића, након напада извршио увиђај. Како каже, полицији су послати и снимци са сигурносних камера, у којима је проблем то што улична расвета није радила од три до пет часова после поноћи.

„Не сумњамо конкретно ни на кога, али други пут се овако нешто дешава. Занимљиво је што се напад десио отприлике у ово време и пре две године, као и чињеница да прозор није гађан каменчићем већ бетонском плочом каква се не може наћи у ближој околини”; рекао је Живковић за УНС.

У овом нападу оштећен је прозор просторија које користи дописништво РТС-а у згради „Гласа Подриња“. Ипак, Живковић сматра да је ово напад на „Глас Подриња“, а не на дописништво РТС-а, јер су пре две године оштећена возила редакције „Гласа Подриња“, паркирана испред њихових просторија.

Живковић додаје да очекује бољу реакцију новинарских удружења у Србији и МУП-а, како извршилац не би прошао и овог пута некажњено, наводи се у саопштењу УНС-а.

Најновији број

24. новембар 2022.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa