Инфо

16. јун 2022.16. јун 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

ХРАМ СВЕТЕ ТРОЈИЦЕ НА ЛЕТЊИКОВЦУ ПРОСЛАВИО СЛАВУ

Девет година радости

Педесетницу, која се слави педесетог дана по Васкрсењу и десетог дана по Вазнесењу Христовом, Српска православна црква прославља као један од највећих догађаја забележених у четворојеванђељу
СПЦ обележава празник силаска Светог Дух као успомену на дан када су апостоли, надахнути божанском силом, започели јеванђелску проповед. Духови, Педесетница или Тројице, покретни је празник који се слави три дана.

Црква Свете Тројице на Летњиковцу у недељу је прославила своју храмовну славу. У „храм радости изнад града“ слило се близу хиљаду верника, а свету литургију служили су свештеници из ЦО Шабац, Летњиковац и Мајур.

- На Духове је Христос испунио обећање које је дао својим ученицима на дан Вазнесења, када им је поручио да са Тавора крену у Јерусалим и ту сачекају Духа Светог који ће их крстити божанским огњем и дати им снагу да свим народима проповедају јеванђеље. У десети дан по Спасовдану, зачула се хука налик на снажну олују, појавила се Пресвета Богородица, а народ је угледао јаку светлост и пламене језике како се спуштају на главе Христових ученика. Тада су апостоли добили на дар познавање свих језика на којима ће проповедати Васкрслог Христа, рекао је старешина храма Раде Тодоровић захваливши свима који су препознали ову заједницу као своју и припадају јој протеклих девет година.

Домаћини овогодишње славе биле су породице: Новаковић, Мијаиловић и Грујић.
М.Ф.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa