Инфо

16. јун 2022.16. јун 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

АКЦИЈА ГРАДСКОГ САВЕТА ЗА БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈА

Седишта за најмлађе суграђане

Родитељима најмлађих Шапчана прошле среде је у Центру за стручно усавршавање, подељено 50 дечјих ауто седишта. Седишта је обезбедио Савет за координацију послова безбедности у саобраћају на путевима на територији града Шапца средствима опредељеним Програмом за рад Савета за ову годину.

Пре поделе седишта родитељима је одржана обука за правилно коришћење седишта, а добили су одговоре и на најчешће недоумице по овом питању.

-Родитељи су могли да на нашој Фејсбук страници погледају услове како да конкуришу за ауто седишта. Водили смо се и тиме да креће сезона годишњих одмора када су родитељима најпотребнија седишта, да би деца била што безбеднија у превозу. Родитељи су на едукацији сазнати колики је значај ауто седишта за децу, као и неке ствари о којима нису размишљали као битним. Наши најмлађи суграђани су препознати као једна од најосетљивијих категорија учесника у саобраћају и ова едукација и седишта су од великог значаја за њихову безбедност, рекла је Сандра Мићић из Савета за координацију послова безбедности у саобраћају.

Фото: "Глас Подриња"


Родитељи су сазнали на који начин најефикасније да користе седиште у зависности од узраста детета, значај појаса, као и зашто је важно да децу адекватно превозе и на кратким раздаљинама.

-Град Шабац подржава рад градског Савета за координацију послова безбедности у саобраћају. Веома нам је значајно што су њихове програмске активности највише усмерене ка едукацији, превенцији и образовању различитих учесника у саобраћају, почев од најмлађих. Ова едукација је управо усмерена ка едукацији родитеља и наших најмлађих учесника у саобраћају. Подела седишта ће допринети да превоз деце буде безбедан, јер је то најзначајније, рекла је чланица Градског већа Јелена Милошевић и истакла да ће град и убудуће подржавати овакве и сличне активности.
M.M.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa