Инфо

8. децембар 2011.8. дец 2011.
КУЋА ДОБРЕ ВОЉЕ У ШАПЦУ

РАДОВИ У ЗАВРШНОЈ ФАЗИ

Представници Града Шапца и министарстава рада и социјалне и економије и регионалног развоја, посетили су прошлог петка Кућу добре воље у Шапцу, објекат намењен деци и омладини са аутизмом и менталном ретардацијом. Овим је означен и почетак завршне фазе радова на тек другој установи социјалне заштите овог типа у Србији. Окончање радова се очекује у марту следеће године. Укупна вредност радова 132 милиона динара
Како је истакао Зоран Мартиновић, државни секретар у Министарству рада и социјалне политике, иако градња Куће добре воље траје од 2007. године, што је дуже од очекиваног, континутет није прекидан јер су се радови обављали у складу са расположивим средствима Националног инвестиционаг плана и Министарства рада и социјалне политике.
- До сада је у објекат уложено 102 милиона динара. Послења фаза која обухвата завршетак занатских радова и постављање ограде, уговорена је на 30 милиона динара, тако да је укупна вредност објекта 132 милиона динара. Предстоји нам и стварање других предуслова за почетак рада ове установе и смештај првих корисника, да у сарадњи са шабачким Центром за социјални рад уредимо партер објекта и обезбедимо неопходну опрему за почетак рада. Планирано је да у објекту буде смештено 40 корисника. Кућа добре воље је тек друга установа социјалне заштите овог типа у Србији и неопходно је да што пре отвори врата корисницима, рекао је Мартиновић и нагласио да ће републички буџет за наредну годину предвидети средства за запошљавање 25 радника у Кући добре воље.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa