Инфо

14. јул 2022.14. јул 2022.
Tраже се млади истраживачи
Траг фондација објавила конкурс за стажирање у оквиру програма „Покрет Полет“

Tраже се млади истраживачи

Програм стажирања је намењен студентима завршних година студија и постдипломцима факултета друштвених наука. У оквиру програма, који траје девет месеци, млади истраживачи добијају обуку, плаћену стручну праксу
Траг фондација, у оквиру трогодишњег програма „Покрет Полет“, објавила је почетак конкурса за стажирање, намењен младим истраживачима, академским грађанима старости до 30 година. Програм се спроводи у партнерству са Центром за социјалну политику и у сарадњи са Коалицијом за развој солидарне економија (КоРСЕ), уз финансијску подршку Европске уније.

„Циљ овог програма је да се млади људи, који желе да се баве истраживањем и анализом локалних или националних јавних политика из области социо-економског развоја и да их својим предлозима унапреде, укључе у рад организација цивилног друштва и помогну да те препоруке заиста буду и усвојене, што треба да доведе до побољшања положаја осетљивих група у друштву. Сматрамо да без нових младих снага нема ни нових идеја, ни полета који је неопходан друштву да би се мењало на боље. Из тог разлога подстичемо младе људе да истражују, да се активирају, да буду део цивилног друштва које је ту да помогне држави да унапређује прописе у складу са потребама грађана“, изјавила је Светлана Радосављевић, саветница програма јавних политика у Траг фондацији. Она је позвала све заинтересоване да се пријаве и додала да Траг фондација овим програмом жели да подстакне младе људе на активизам и да им покаже да су, уз лични труд и залагање, промене могуће.

Програм стажирања је намењен студентима завршних година студија и постдипломцима факултета друштвених наука. У оквиру програма, који траје девет месеци, млади истраживачи добијају обуку, плаћену стручну праксу, која подразумева израду анализа јавних политика и предлога за њихово унапређење и учествују у заговарачким активностима организација цивилног друштва.

Више информација о тематским приоритетима и условима конкурса може се наћи на следећем линку: www.tragfondacija.okg

Конкурс је отворен до 20. јула 2022. године.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa