Инфо

14. јул 2022.14. јул 2022.
МЕДИТЕРАНСКЕ ИГРЕ 2022

Успомене из Орана

Медитеранске игре у алжирском Орану донеле су шабачком спорту три одличја, два у колективним дисциплинама и једну међу индивидуалним. Укупно петоро спортиста су понела одличја у Шабац. Србија је освојила укупно 31 медаљу у Алжиру, од чега 13 златних, седам сребрних и 11 бронзаних.

Одличје на сениорском репрезентативном дебију кући су понеле две шабачке рукометашице. Лана Мијаиловић и Уна Обреновић. Биле су у саставу селектора Бергара и на крају се победом у борби за бронзу попеле на победничко постоље.

-Част је уопште бити у сениорској репрезентацији и то је испуњење сна. Тимски дух и заједништво су нас вукли да неретко будемо и изнад максимума. У три припремне утакмице нисмо биле на нивоу, али када је почело такмичење много тога се сложило. Хрватска нас је надиграла у полуфиналу, због чега жалимо, међутим то заједништво је омогућило да се подигнемо и будемо на нивоу против Португала за велики успех – истакла је Лана Мијаиловић.

Л. Мијаиловић, Фото: ОКС


-Сјајно је бити саиграч са овим девојкама. Неколико нас је дебитовало, али од првог минута су нас искусније девојке прихватиле учинивши да се осећамо као да смо одувек ту. Био је тежак пут, али смо као екипа расли из меча у меч. Пораз од Хрватске је био испит за нас кокико смо психички јаке. Већ у свлачионици смо савладале разочарење бодривши једна другу да размишљамо о Португалу. Насмејане смо завршиле турнир, свако има своју заслугу у овом успеху и надам се да су наше породице, градови и репрезентација поносни – изјавила је Уна Обреновић за наш лист, рукометашица која се уписала и у листу стрелаца.

У. Обреновић, Фото: ОКС


Петар Станић и Митар Мараш, чланови ВК Шабац освојили су са репрезентацијом Србије најсјајнију медаљу. Злато су освојили после максималног учинка. Станић је постигао шест, а Мараш три гола, од чега по један у полуфиналу и финалу.

П. Станић, Фото: ОКС


М. Мараш, Фото: ОКС


У индивидуалним спортовима истакао се боксер Омер Аметовић. Боксујући у мува категорији остварио је две победе Шапчанин, а полуфинале је морао да преда због повреде, иако је имао реалне шансе против Мароканца, међутим упркос свим напорима лекара ниосу успели да га опораве. У претходна два меча савладао је Алжирца и Тунижанина.

О. Аметовић, Фото: ОКС


Треба напоменути да су и рукометаши били трећи, а међу репрезентативцима су се нашли доскорашњи играчи Металопластике: Јандрић, Бомаштар, Воркапић, Милић, Миленковић.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa