Инфо

14. јул 2022.14. јул 2022.
Корак до титуле (фото: ВКШ)

Корак до титуле (фото: ВКШ)

ВATEРПОЛО: ГЕНЕРАЦИЈА 2008

Два тима у финалу

Генерација 2008. шабачког ватерпола већ је позната као једна од најдоминантнијих у овом веку у српском трофејном спорту. Од првог такмичарског дуела не знају за пораз, освојили су до сада седам од седам могућих трофеја, сваки Куп и свако Првенство, а за пораз не знају ни ове сезоне. Поново под именом Сава са максималним учунком и максималним бројем бодова пласирали се на завршни турнир Првенства Србије. На полуфиналном турниру у Београду савладали су три ривала: Партизан 11:6, Нови Београд 10:6 и Спартак Прозивку 16:1. Као први су изборили пласман на финални турнир и пренели максимална четири бода.
Шабачки ватерполо је јединствен и овог лета по томе што неће само једна, већ две екипе играти на завршном турниру. Ове сезоне нема такмичења за 2009. годиште, те су момци годину дана млађи од свих ривала, неки играчи и две године млађи, наступали за Шабац и упркос том минусу у годинама изборили пласман на финални турнир освојивши треће место у Новом Саду на полуфиналном турниру. Међу шест најбољих у Србији одвела их је победа против Таша 8:7, а поражени су од Земуна и Војводине.

фото: ВК Шабац


Домаћин финалног турнира је Београд, односно ВК Партизан, а уз две шабачке екипе и домаћина, наступају још: Војводина, Земун и Нови Београд. Војводина и Сава имају максималан број бодова, четири и вероватно ће директан дуел одлучити о шампиону. Два бода су донели Земун и Партизан, док Шабац и Нови Београд немају бодова на старту. Турнир је заказан за 24. и 25. јул на Бањици.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa