Инфо

21. јул 2022.21. јул 2022.
За уредније сокаке
УМЕСТО КОНТЕЈНЕРА, КАНТЕ И У ДУШАНОВОЈ УЛИЦИ

За уредније сокаке

Након Немањине и станари улице Дише Атића у насељу Колонија у Коцељеви уместо заједничких контејнера недавно су добили индивидуалне канте за одлагање смећа.

У једној од најдужих улица у овој вароши мини депоније у непосредној близини контејнера постале су прошлост.

-Увидели смо тај проблем, а имали смо и сугестију од стране грађана. Искористили смо канте добијене на конкурсу Министарства за заштиту животне средине и чини ми се да смо решили проблем у овој улици- оценио је председник општине Душан Илинчић.

Нажалост, слике разбацаног смећа поред контејнера могу се видети и у другим деловима ове тамнавске вароши. Зато у локалној самоуправи настоје да наставе да уређујемо ову област.

-Где год имамо контејнер на јавној површини, око њега је и мини депонија. Неодговорно понашање појединаца доводи до ружне слике која је била свакодневна у деловима Коцељеве. Предузели смо одређене кораке. Не може у дану да се реше проблеми али очекујем да ће Коцељева бити уреднија- изјавио је Илинчић.

Ипак, непријатну слику у близини контејнера стварају сами грађана својим неодговорним понашањем, бахатошћу, непристојношћу и немарним односом, најпре према себи а потом и целокупној заједници.
Чињеница је да је одлагања смећа велики проблем и да отварање регионалне депоније предуго траје.

-Наслоњени смо директно на регионалну депонију Каленић која још није профункционисала. Ту ћемо у неком наредном периоду моћи да одвлачимо отпад и овај проблем је стално присутан, посебно кулминира у летњим месецима. Заиста је тешко људима који живе у близини локалне депоније. Хипер продукција смећа је невероватна и о томе сведоче свакодневни призори- закључио је председник општине Коцељева.

Без обзира на све присутне проблеме у овој области не треба очекивати да ће се неко други бавити нашим двориштем, уређеношћу наше улице и чистоћом наше околине. Локалне власти и надлежне службе треба да обезбеде неопходну инфраструктуру, али призори поред контејнера и канти за смеће јесу слика и прилика нас самих. Уколико желимо да нам буде боље, морамо да мењамо себе и да личним примером покажемо да није тешко бити фин.
В.Бошковић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa