Инфо

11. август 2022.11. авг 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Градоначелник Шапца састао се са власником компаније „Минт“

Планови за даље инвестирање у Шабац

Надамо се да ће наше инвестиције које се даље развијају привући велики број младих људи да остану у вашем граду, као и људе који су се одселили из Шапца да се врате и пронађу адекватно запослење у нашој компанији, рекао је власник компаније “Минт”
Градоначелник Шапца др Александар Пајић састао се прошлог четвртка у Градској кући са власником кинеске компаније „Минт“ Чин Џонг Хуаом. На састанку је било речи о заршетку радова на првој фабрици у Северозападној индустријској зони, као и реализацији осталих инвестиција у граду.

Како је истакао др Пајић, сусрет је искоришћен да се анализира урађено и договори наставак даљег инвестирања у Шабац. Подсетио је да представници „Минта“ имају четири инвестиције у граду, те да су узели више од 48,5 хектара, што говори о озбиљним намерама у наредном периоду.

-Много сам срећан што је ова велика кинеска компанија изабрала Шабац за улагање и што је њихова инвестиција највећа у граду у последњих 20 година. Улагања у првој фази су око 100 милиона евра. Прва фабрика је већ започела пробну производњу металних компоненти за шасије аутомобила, тренутно запошљава око 40 радника, а план је да се број запослених стално повећава. Изводе се и припремни радови на изградњи друге фабрике. Важно је да се град показао као плодно тло за стране инвеститоре и да су они задовољни односом градске власти. У прилог томе сведочи чињеница да је компанија „Минт“ у Северозападној индустријској зони купила четири парцеле укупне површине 48,53 хектара по купопродајној цени од 3,4 милиона евра- навео је Пајић и дода да ова компанија у наредној години планира да запосли од 300 до 500 радника.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић са власником кинеске компаније „Минт“ Чин Џонг Хуаом, Фото: "Глас Подриња"


Џонг Хуа је подвукао да је то прва посета граду, те да са састанка носи позитивне утиске.

-Можемо да видимо врло ефикасну градску власт која нас је угостила. Започели смо инвестицију пре око годину дана и моје искуство са досадашњим инвестирањем у град је веома задовољавајуће. Из тог разлога имам веома велике планове за инвестирање у Шабац. Надамо се да ће наше инвестиције које се даље развијају привући велики број младих људи да остану у вашем граду, као и људе који су се одселили из Шапца да се врате и пронађу адекватно запослење у нашој компанији. До сада смо видели да људи у Србији раде веома напорно на личном развоју и труде се да тако допринесу развоју ваше земље. Надам се да ће се одлична сарадња са Градом и партнерски однос наставити, што ће наше инвестиције у наредном периоду још више убрзати- нагласио је Хуа.

Kомпанија „Минт“ у Северозападној индустријској зони купила четири парцеле укупне површине 48,53 хектара по купопродајној цени од 3,4 милиона евра


Пајић је рекао да су почели пробну производњу у фабрици која је на 35 хиљада квадрата затвореног простора и једна од најмодернијих у Европи, те да велики број кинеских радника ради на обуци суграђана. Намера је, како је истакао, да у наредних неколико година више од 1.000 радника буде запослено у тој компанији. Компанија „Минт“ бави се производњом алуминијских делова за аутомобиле, а градоначелник је изразио очекивање да ће инвестиција у Шапцу бити дупло већа него у Лозници.

Састанку у Градској кући присуствовали су и председник Скупштине Немања Пајић и члан Градског већа задужен за привреду Живан Бајић.
Д.Д.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa