Инфо

11. август 2022.11. авг 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

ПОЖАР У ФАБРИЦИ “VALY” У ЛОЗНИЦИ

Лознички и шабачки ватрогасци на задатку

На крову фабрике за производњу чарапа “Valy” (Golden Lady) у Лозници, у понедељак 08.08. око 21.00 час избио је пожар. Ватра, која је гутала део кровне конструкције по стизању ватрогасних екипа је врло брзо стављена под контролу, а затим и угашена. Ватрогасци-спасиоци су заједно са радницима компаније успели да, за нешто више од сат времена локализују пожар, али су дежурали и током целе ноћи, како не би дошло до новог распламсавања.

Поред ватрогасне јединице из Лознице, која је на место догађаја изашла са пет возила и 16 ватрогасаца, у помоћ је притекло и пет ватрогасаца из Шапца са три возила, међу којима је био и ватрогасни камион са аутомеханичким лествама за интервенције на великим висинама.

Производни погон који је горео је површине око 400 метара квадратних, а ватра је захватила око 50 квадрата кровне конструкције. Причињена је материјална штета, али на срећу није било повређених.
Како незванично сазнајемо, ово је била једна од тежих и озбиљнијих интервенција коју су ватрогасци у Лозници имали у последње време узимајући у обзир капацитете наведене компаније која се простире на око 70.000 квадрата.

Раме уз раме са својим колегама била је и једна жена – ватрогасац спасилац вантрогасно спасилачког вода у Лозници, Љиљана Зарић. Она је уједно и једина жена запослена као ватрогасац спасилац у Лозничкој јединици.

Фото: "Глас Подриња"


Иако је и до сада ова храбра Лозничанка редовно ишла на мање интервенције, сада је стала у “прве борбене редове”. Љиљана која живи у близини фабрике, чим је чула познат звук сирене ватрогасних возила, схватила да је у питању озбиљан пожар и (иако се нија налазила у смени) позвала командира вода и питала да ли има потребе да изађе на интервенцију и да ли може нешто да помогне. Добила је сагласност да се активира и према упутствима замени возача и руководи делом посла из возила, што је нешто лакши задатак пошто је у питању жена.

Међутим, како се испоставило да је ситуација јако тешка и да се ради о пожару на озбиљном привредном субјекту по доласку на лице места Љиљана се прикључила колегама из Лознице и Шапца и са ватром се борила све док и последњи трачак жара није угашен.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa