Инфо

11. август 2022.11. авг 2022.
Интернационални театарски фестивал – ИНТЕФ

Глумци у земљи чуда

Десет представа у две категорије. Селектор Радоје Чупић. Гости из Хрватске, Босне и Херцеговине, Северне Македоније и Србије. Избор представа на онову жеље о представљању младих у најбољем светлу
Интернационални театарски фестива – ИНТЕФ већ традиционално обележава август у Месној заједници Мишар, а овог лета ће се љубитељима позоришне уметности, на мишарској сцени представити ансамбли из четири државе. Од 15. до 21. августа наступају млади глумци из: Северне Македоније, Босне и Херцеговине, Хрватске и наравно Србије.

Представа у продукцији ИНТЕФ-а, „Нора - луткина кућа”, по тексту Хенрика Ибзена, у режији Теодоре Сиљаноске, премијерно ће бити изведена на отварању Фестивала. Преостале представе су подељене на селекцију студената глуме и омладинску селекцију.

„Рибарске свађе“ Карло Голдони - режија: Милош Ђорђевић и Тадија Милетић (Факултет савремених уметности Београд; „Lux in tenebris“ Брехт, режија Ђорђе Нешовић (ФДУ Београд); „Прослава“ Томас Винтерберг, режија Борис Лијешевић (Академија уметности Нови Сад); „Време за забаву“ Харолд Пинтер, режија Борис Василевски (ФДУ Скопље) и „Нина“ ауторски пројекат Николине Вујевић чине студентску селекцију.

У оквиру омладинске посетиоце очекују: „Неиспричане приче“, Чехов, режија Милан Плетел (Драмски студио Соња Маринковић“ Нови Сад); „Алиса у земљи чудеса“ адаптација Иво Мартинић, режија Ловро Крсник (Умјетничка организација „Точка на и“ Загреб); „Game“ текст и режија Сеад Ђулић (Мостарски театар младих); „Мисури“ Предраг Јакшић, режија Ризески (Театар Лево, Београд) и „Мамут“ Изабела Јакимова и Христијан Крстевски, режија Александар Јовановски.

Селектор Фестивала био је драмски уметник Радоје Чупић који у најави ИНТЕФ-а истакао да је пресудни чинилац био начин на који би могао да представи младе људе у најбољем могућем светлу. Предвиђени су и пратећи програм, тематска изложба, гости из света књижевности, као и програм за најмлађе.

Овогодишњи Фестивал подржало је Министарство културе и информисања Републике Србије, Град Шабац и ТОШ.
Д. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa