Инфо

15. децембар 2011.15. дец 2011.
СКУПШТИНА ОПШТИНЕ ЉУБОВИЈА

УСВОЈЕН БУЏЕТ ЗА 2012. ГОДИНУ

Буџет општине Љубовија за следећу годину износи 345 милиона динара. Због измена у начину финансирања локалних самоуправа буџетска средства увећана за око 25 процената. Као приоритет издвојена изградња инфраструктуре и улагања у развој пољопривреде
Прошлог понедељка одржана је 20. редовна седница Скупштине општине Љубовија. Најзначајнија тачка дневног реда била је изгласавање општинског буџета за следећу годину.
- Буџет општине Љубовија и за 2012. годину износи 345 милиона динара. Иако је опозиција сматрала нереалним, посебно у односу на курс евра, буџет је у односу на претходне године, у складу са изменама Закона о финансирању локалних самоуправа већи за неких 25 процената, истакао је одборник СПС Душко Марковић.
Приликом расподеле средстава посебно се водило рачуна о трошковима потребним за образовање и васпитање, раду јавних предузећа, као и улагањима у пољопривреду.
- Приоритет за следећу годину нам је подстицај пољопривредне производње. У сарадњи са Министарством пољопривреде, планирамо набавку 250 приплодних расних јуница. Извршен је избор у поступку јавне набавке и очекујемо да ће реализација тог програма бити завршена у априлу месецу те године. Дакле, буџетом је планирана ставка која ће омогућити трансфер средстава од Министарства пољопривреде за плаћање тих грла. Јер према предвиђеном програму, у овом случају, ресорно министарство сноси 80 процената трошкова а локална самоуправа двадесет, каже Марковић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa