Инфо

25. август 2022.25. авг 2022.
Мора боље против Металца (фото: З. Д.)

Мора боље против Металца (фото: З. Д.)

ФУДБАЛ: ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ

Фаворити лиге у Шапцу

Мачва није имала успеха против фаворизоване Инђије на гостовању. Свега пола часа било је довољно домаћину да реши све дилеме и поквари све планове Шапчана пред пут. Сада у Шабац стиже још један тим који жели у највиши ранг, Металац.

Инфраструктурно, организационо и по многим другим параметрима милановачком Металцу је свакако место у елитном друштву и већини неутралних навијача је драго да виде ненаметљив и врло организован клуб међу најбољима у Србији. Претходне сезоне се нису најбоље снашли и платили су цех испадању, али су прихватлили улогу једног од фаворита за повратак међу најбоље.

Доминантно су одиграли као домаћини против Вршца и Новог Београда, нешто лошије издање пружили су против Инђије, донели бодове из Митровице и одмах се позиционирали у врху табеле. Испадање у нижи ранг је довело до одласка неколико важних играча: Цветковића, Влакулина, Крајишника, Стојића, док су замене стигле из редова друголигаша Милошев и Ратковић у нападу, односно у дефанзиви: Бачкулија, Здравковић, Шкорић. Предовди их познато име Дејан Рађеновић. Василије Ђурић и поменути Милошев су највећа опасност.

Инђија – Мачва 3:0 (3:0)
Инђија. Гледалаца: 1.000. Главни судија: Н. Бикић (Зрењанин); помоћници: Џајић (Уб) и Чотрић (Лозница). Стрелци: Ђокић у 3, Стојановић у 21. (11 м) и 31. минуту. Жути картони: Стевановић и Марјановић (оба Мачва).
ИНЂИЈА: Чупић, Кукољ, Недељковић (Јањић), Десанчић, Србијанац (Вуковић), Ђурић (Ђуричковић), Стојановић, Бојовић, Мијаиловић, С. Стојановић (Ракић) Радосављевић (Станојевић).
МАЧВА: Самуровић, Арнаутовић (Поповић), Пешић, Јевтић, Стевановић, Белић (Мићановић), Враштановић, Адамовић, (Мијаиловић), Марјановић (Арамбашић), Радуновић, Пејовић (Нешковић).


-Имамо проблем када играмо ван Шапца и то је очигледно и то морамо да поправимо. Изгубили смо утакмицу у Инђији у првих пола часа. Металац је изузетан тим, а ми смо пред императивом победе. На свом терену играмо много боље и надам се да ћемо бити на нивоу дуела против Графичара и Радничког – рекао је тренер Иван Куртушић.

Нису често играли Мачва и Металац првенствене мечеве, али до сада је традиција на страни домаћина. У последња два меча у Шапцу, у две лоше сезоне, Мачва је играла нерешено 1:1 у сезони када је испала из другог ранга, а победила 2:1 у сезони када је испала из Супер лиге.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa