Инфо

1. септембар 2022.1. сеп 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

ТРАДИЦИОНАЛНИ САСТАНАК СА ДИРЕКТОРИМА И КООРДИНАТОРИМА ШАБАЧКИХ ШКОЛА

ЦСУ акредитовао рекордан број програма

На састанку су изложени одобрени семинари наставника, васпитача и стручних сарадника за школске 2022-2023, 2023-2024 и 2024-2025. годину, при Министарству просвете, науке и технолошког развоја
Руководство Центра за стручно усавршавање у понедељак је са директорима и координаторима шабачких школа одржало традионални састанак пред почетак школске године. На састанку су изложени одобрени семинари наставника, васпитача и стручних сарадника за школске 2022-2023, 2023-2024 и 2024-2025. годину, при Министарству просвете, науке и технолошког развоја.

-Крај августа и почетак септембра је увек време када почињемо ми, просветни радници, да мислимо о стручном усавршавању које нам предстоји у следећој школској години. Све школе и сви запослени у нашем граду, а и шире, имају изузетно добар и колегијалан однос са ЦСУ. Овде првенствено задовољавамо све своје потребе које су нам изузетно важне у овим година, а то је стручно усавршавање, наводи Сузана Мијушковић у име Основне школе “Николај Велимировић”.

Сузана Мијушковић, Фото: "Глас Подриња"


Успешна сарадња ЦСУ и шабачких школа траје од његовог отварања. Поред програма за наставно особље у Центру се организују и манифестације и пројекти намењени деци, а са циљем да на што интересантнији начин стекну нова знања.

-Сарадања са ЦСУ функционише изванредно. Презадовољни смо како нас подржавају. Наша школа конкретно има наставнике који са Центром одлично сарађују и то ја на обострану корист. Две колегинице, професор музичке културе Снежана Тибор Шалај и професор разредне наставе Снежана Поповић представљају значајну спону “Вукове” школе и ЦСУ. Следеће школске године ћемо се потрудити да још више ангажујемо и предметне наставнике, као и разредну наставу, да искористи капацитете којима располаже ЦСУ и верујем да ће то бити корисно и за децу и за наставнике.

Деца су заинтересована за програме који се овде организују, али највише зависи од нас наставника колико ћемо их анимирати. Поседујемо потенцијале од стране наставника, у оквиру кадра, и то ће ићи узлазном путањом у корист ученика, навео је Драгослав Павловић, директор Основне школе “Вук Караџић”.

Драгослав Павловић, Фото: "Глас Подриња"


ЦСУ је остварио право на акредитацију највећег броја програма до сада - 34. Овом приликом најављена је и предстојећа манифестација - Ноћ истраживача, а било је речи и о онима које су одржане од почетка године.

-Ми смо ове године акредитовали 34 нова семинара у осам области, на период од три школске године. До сада смо имали око 25 по сезонама. Успели смо да мотивишемо више људи да преко нас акредитују програме и имаћемо већу палету понуђених семинара за наше школе. На овим традиционалним годишњим састанцима директори и координатори нам дају предлоге шта би они волели да одслушају и да организујемо од едукација, а да им буде од помоћи. Пратимо сва дешавања и промене.

Бранко Филиповић, Фото: "Глас Подриња"


До краја године ћемо реализовати и низ манифестација. Следеће недеље почиње Недеља јапанске културе у Шапцу. Имаћемо пет дана радионица, предавања, дружења. Крајем септембра нас очекује пет дана Ноћи истраживача. Од манифестација које смо имали ове године посебно је био интересантан квиз знања Моја Србија у ком је учествовало осам школа и трајао је осам недеља. Деца су се упознала, дружила и научила доста тога, каже Бранко Филиповић, директор Центра за стручно усавршавање.
Састанак одржан је у Тренинг центру, који је у оквиру ЦСУ.
М.М.

Најновији број

29. фебруар 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa