Инфо

1. септембар 2022.1. сеп 2022.
Е. Николић (фото: ВК Шабац)

Е. Николић (фото: ВК Шабац)

ЕМИЛ НИКОЛИЋ, КООРДИНАТОР ЗА РАД ТРЕНЕРА У ВК ШАБАЦ

Корачамо даље ка успесима

Две године брзо протекле. Учињени велики резултати. Организованост најјачи адут Шапца. Помаже другима колико год може. Синергија међусобног разумевања и унапређења. Мисли се о будућности и даљем расту младог клуба
Емил Николић је и онима којима ватерполо није најомиљенији спорт свакако познато име. Овај простор је познат по ватерполо успесима, а Николић је најтрофејнији тренер у региону. Пре две године је стигао у Шабац са статусом човека који је два пута био шампион Европе, много пута славио титуле у бившој Југославији, Црној Гори и Хрватској, освајао одличја са млађим категоријама репрезентација доносећи, не само трофеје, него велико искуство које читав клуб може померити на виши ниво.

Најпре је ангажован као тренер првог тима 2020. године. Упркос проблемима са Ковидом 19, одлагањима утакмица, повредама играча и забрани присуства публике, успео је да постави темеље екипе која се пласирала касније у полуфинале плеј офа, а потом је у договору са руководством Ватерполо клуба „Шабац“ преузео улогу човека који је координатор за развој тренера, но и много више од тога. Ту је уз сваког тренера, сваког играча, свих категорија да упути, помогне, посаветује и унапреди појединца. Поставио је принципе понашања тренера који зна да мотивише, повиси тон када је потребно, али поштује сва службена лица без обзира на одлуке и личност играча.

-У клубу постоји изванредна синергија свих који раде и свачији удео у успесима је велики. Људи су истовремено професионалци и велики ентузијасти, желе да напредују, уче и уз њих и сам осећам жељу за новим постигнућима. Једни друге помажемо, унапређујемо и одлично се разумемо. Две године су брзо прошле, остварили смо много тога и када се све одвија по плану заборавите шта је остало иза вас, већ радите даље како би остварили нове успехе. Ми смо задовољни оствареним, али гледамо унапред.
Кључ успеха Шапца, како истиче Николић, пре свега је у организацији, међусобном уважавању и планском раду где је сваки корак промишљен и детаљан.

-Када сам дошао овде, схватио сам да је реч о организованој, уређеној средини, младом клубу који жели да се развија и следи оне највеће. Стигао сам после титуле, али није све било подређено успеху сениора, од почетка је велики акценат стављен на млађе категорије, савремен приступ раду са њима. Било ми је задовољство да прихватим понуду рада са тренерима. Кључно је што су дужности расподељене, јасно је дефинисано шта је чији задатак, за шта је одговоран, а свако је за сваког ту да помогне када је неопходно.

Градски базен је радно место Емила Николића и ту је на готово сваком тренингу, док утакмице и турнире не треба помињати. Помагао је најпре Анти Васовићу у првом тиму, Николи Цару и Бојану Богићевићу у Сави, саветовао тренере млађих категорија, а потом био заговорник идеје која је донела преокрет претходне сезоне.

-После растанка са Васовићем били смо у потрази за тренером. Сматрао сам да треба пружити шансу Немањи Личанину, стао сам иза њега и он је показао велики потенцијал. Вратило се поверење на релацији тренер – играч, атмосфера је достигла виши ниво и направили смо подвиг победама над Звездом и Партизаном. Сада смо припреме започели раније, довели неколико добрих играча, дефицитарне позиције попунили и верујем да можемо у борбу бар за место које смо освојили, да уз мало сеће можемо остварити значајне успехе у Европи и свакао сам уверен да Шабац остаје у врху ватерпола Србије и региона.

Шабац има све потребно да направи нове кораке у свом развоју следећи европске великане.

-Сви неопходни инфраструктурни услови су ту, организација на највишем нивоу, млађе категорије бројне одатле следи и квалитетан избор. Клуб има трећи сениорски тим Србије, три шампионске генерације у 2022. години, једну вицешампионску и нема клуба који се тиме у Србији може похвалити. Стижу нова деца, нова сезона је пред нама и циљеви који се не смањују. Клуб је млад, напредује и може бити значајно име на европској ватерполо мапи, на српској и регионалној већ јесте.

Далматинци су везани за своје море, Јадран, Далмацију, међутим Емил, осим што ужива у раду у клубу, ужива и у граду који је његов дом већ две године.

-Шабац сам брзо упознао и заволео због становника који су предусетљиви, љубазни буквално од првог дана. Не треба говорити да нисам имао проблема, јер нисам ни очекивао да ће их бити, чуо сам само похвале од оних који су били пре ту. Нисам неко ко много излази, али сам осетио на сваком кораку неку драж Шапца због које се не осећам као странац, већ становник који дели свакодневицу са другима.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa