Инфо

1. септембар 2022.1. сеп 2022.
Првенство све ближе (фото: РК Металопластика)

Првенство све ближе (фото: РК Металопластика)

РУКОМЕТ: РК МЕТАЛОПЛАСТИКА ЕЛИКСИР

„Високе“ смернице за Супер лигу

Једна од последњих провера пред старт сезоне. Три ривала из окружења. Припремни период испуњен утакмицама. Две недеље до почетка домаће лиге
Почео је септембар, месец у коме ће стартовати и домаћа рукометна такмичења, а шабачка Металопластаки Еликсир ће последње „инпуте“ за старт добити на турниру у Високом који стартује данас (1. септембар) и траје до суботе. Програм предвиђа лигашки систем и три утакмице у три дана.
Почиње утакмицом против хрватског Осијека, новог премијерлигаша Хрватске и тима са великим амбицијама већ у првој сезони. Почетак је у 19:15. У петак, 2. септембра „плави“ су такмаци домаћину, екипи Босне из Високог, члану највишег ранга у суседној држави. Овај дуел је заказан за 19:00, док турнир Металопластика Еликсир затвара у преподневним сатима у суботу, 3. септембра, против свакако најјаче екипе на такмичењу, херцеговачког „Извиђача“ из Љубушког. Реч је о тиму који је претходне сезоне био трећи у Премијер лиги БиХ и изборио наступ на европском нивоу.

После повратка из Босне Металопластику очекује још две недеље припрема до старта Супер лиге и утакмице у Костолцу.

Пет провера до сада
Утакмице у суседству ће бити шеста, седма и осма утакмица Металопластике у овом припремном периоду. У последње две одигране до сада, шабачки тим је на свом паркету победио Пролетер, великана и старог ривала, некадашњег вицешампиона Европе, 38:25, а потом и вицешампиона Босне и Херцеговине, тузланску Слободу. У занимљивом дуелу Металопластика Елискир је славила 34:29.
Пре поменутих утакмциа, изабараници Владана Матића су савладали Лозницу 53:22 у Шапцу и Турду у Темишвару 30:28, а једини пораз до сада су претрпели у Румунији, од Политехнике 28:25.

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa