Info

1. septembar 2022.1. sep 2022.
Prvenstvo sve bliže (foto: RK Metaloplastika)

Prvenstvo sve bliže (foto: RK Metaloplastika)

RUKOMET: RK METALOPLASTIKA ELIKSIR

„Visoke“ smernice za Super ligu

Jedna od poslednjih provera pred start sezone. Tri rivala iz okruženja. Pripremni period ispunjen utakmicama. Dve nedelje do početka domaće lige
Počeo je septembar, mesec u kome će startovati i domaća rukometna takmičenja, a šabačka Metaloplastaki Eliksir će poslednje „inpute“ za start dobiti na turniru u Visokom koji startuje danas (1. septembar) i traje do subote. Program predviđa ligaški sistem i tri utakmice u tri dana.
Počinje utakmicom protiv hrvatskog Osijeka, novog premijerligaša Hrvatske i tima sa velikim ambicijama već u prvoj sezoni. Početak je u 19:15. U petak, 2. septembra „plavi“ su takmaci domaćinu, ekipi Bosne iz Visokog, članu najvišeg ranga u susednoj državi. Ovaj duel je zakazan za 19:00, dok turnir Metaloplastika Eliksir zatvara u prepodnevnim satima u subotu, 3. septembra, protiv svakako najjače ekipe na takmičenju, hercegovačkog „Izviđača“ iz Ljubuškog. Reč je o timu koji je prethodne sezone bio treći u Premijer ligi BiH i izborio nastup na evropskom nivou.

Posle povratka iz Bosne Metaloplastiku očekuje još dve nedelje priprema do starta Super lige i utakmice u Kostolcu.

Pet provera do sada
Utakmice u susedstvu će biti šesta, sedma i osma utakmica Metaloplastike u ovom pripremnom periodu. U poslednje dve odigrane do sada, šabački tim je na svom parketu pobedio Proleter, velikana i starog rivala, nekadašnjeg vicešampiona Evrope, 38:25, a potom i vicešampiona Bosne i Hercegovine, tuzlansku Slobodu. U zanimljivom duelu Metaloplastika Eliskir je slavila 34:29.
Pre pomenutih utakmcia, izabaranici Vladana Matića su savladali Loznicu 53:22 u Šapcu i Turdu u Temišvaru 30:28, a jedini poraz do sada su pretrpeli u Rumuniji, od Politehnike 28:25.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa