Инфо

8. септембар 2022.8. сеп 2022.
Медицинар и Литја (фото: ЖРК Медицинар)

Медицинар и Литја (фото: ЖРК Медицинар)

РУКОМЕТ: СУПЕР ЛИГА (Ж)

Младост на Младост

Дуел у Новој Пазови провера за млад и значајно измењен тим. Амбиције тешко дефинисати. Повратком повређених ће ситуација бити знатно боља. Пазовчанке стандарно солидне
Девету узастопну сезону у Супер лиги шабачки Медицинар почиње гостовањем у Новој Пазови, већ старом, незгодном ривалу, домаћој Младости. Пазовчанке су претходних сезона умеле да буду нерешива енигма за млади шабачки клуб, али ће Медицинар овог противника радо сећати када говоримо о претходном шампионату. Најпре је шабачки клуб преко Младости стигао до финала Купа, а потом је победа у Пазови донела и пласман у плеј оф и високо четврто место ма крају сезоне.

Ситуација је значајно другачија него крајем пролећа. Велики број првотимки је напустио Медицинар у прелазном року, а тренер Ненад Тешић располаже младом екипом, базираном на играчицама из школе клуба. Искуство недостаје, али не и жеља, односно борбеност.

-Немамо конкретније амбиције у овој полусезони осим афирмације рукометашица, док ће друга полусезона и повратак Ане Радовић и Тамаре Мандић дати конкретнију слику. Много промена се догодило у тиму, али смо припреме почели на време и верујем да смо спремни. Младост је добар тим, неколико искусних играчица има, довели су нека појачања и они увек фигурирају као кандидати за плеј оф. Свакако су фаворити на домаћем терену, али не идемо да будемо туристи, већ да изненадимо – истиче Тешић и додаје да очекује изједначенију сезону него што су биле претходне.

Младост не мења много тим. Сестре Којичић, Поткоњак, Глушица, Јелене Кнежевић и Булатовић већ дуго играју заједно и сваке сезоне су све уиграније. Једна од доскорашњих рукометашица Младости Јована Драгосављевић појачала је овог лета Медиицнар, а међу искуснијим ту су још: Јелена Зечевић, Тамара Жарковић, Ана Благојевић. У последњој провери пред старт Медицинар је победио словеначку Литју 27:24.

Дуел у Пазови стартује у суботу, 10. септембра, од 19 часова. Деби пред домаћом публиком Медицинар ће имати седам дана касније када угости екипу Кикинде, повратника у елиту.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa