8. septembar 2022.8. sep 2022.
Medicinar i Litja (foto: ŽRK Medicinar)

Medicinar i Litja (foto: ŽRK Medicinar)

RUKOMET: SUPER LIGA (Ž)

Mladost na Mladost

Duel u Novoj Pazovi provera za mlad i značajno izmenjen tim. Ambicije teško definisati. Povratkom povređenih će situacija biti znatno bolja. Pazovčanke standarno solidne
Devetu uzastopnu sezonu u Super ligi šabački Medicinar počinje gostovanjem u Novoj Pazovi, već starom, nezgodnom rivalu, domaćoj Mladosti. Pazovčanke su prethodnih sezona umele da budu nerešiva enigma za mladi šabački klub, ali će Medicinar ovog protivnika rado sećati kada govorimo o prethodnom šampionatu. Najpre je šabački klub preko Mladosti stigao do finala Kupa, a potom je pobeda u Pazovi donela i plasman u plej of i visoko četvrto mesto ma kraju sezone.

Situacija je značajno drugačija nego krajem proleća. Veliki broj prvotimki je napustio Medicinar u prelaznom roku, a trener Nenad Tešić raspolaže mladom ekipom, baziranom na igračicama iz škole kluba. Iskustvo nedostaje, ali ne i želja, odnosno borbenost.

-Nemamo konkretnije ambicije u ovoj polusezoni osim afirmacije rukometašica, dok će druga polusezona i povratak Ane Radović i Tamare Mandić dati konkretniju sliku. Mnogo promena se dogodilo u timu, ali smo pripreme počeli na vreme i verujem da smo spremni. Mladost je dobar tim, nekoliko iskusnih igračica ima, doveli su neka pojačanja i oni uvek figuriraju kao kandidati za plej of. Svakako su favoriti na domaćem terenu, ali ne idemo da budemo turisti, već da iznenadimo – ističe Tešić i dodaje da očekuje izjednačeniju sezonu nego što su bile prethodne.

Mladost ne menja mnogo tim. Sestre Kojičić, Potkonjak, Glušica, Jelene Knežević i Bulatović već dugo igraju zajedno i svake sezone su sve uigranije. Jedna od doskorašnjih rukometašica Mladosti Jovana Dragosavljević pojačala je ovog leta Mediicnar, a među iskusnijim tu su još: Jelena Zečević, Tamara Žarković, Ana Blagojević. U poslednjoj proveri pred start Medicinar je pobedio slovenačku Litju 27:24.

Duel u Pazovi startuje u subotu, 10. septembra, od 19 časova. Debi pred domaćom publikom Medicinar će imati sedam dana kasnije kada ugosti ekipu Kikinde, povratnika u elitu.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa