Инфо

15. септембар 2022.15. сеп 2022.
Прво овосезонско славље РК Металопластике Еликсир

Прво овосезонско славље РК Металопластике Еликсир

РУКОМЕТ: РК МЕТАЛОПЛАСТИКА ЕЛИКСИР

Супер куп и велика очекивања

Тријумф у Супер купу заокружио припреме и подигао очекивања од сезоне. Показана велика психичка снага екипе. Изједначена лига, Металопластика један од фаворита. Рудар посебно незгодан на свом паркету, поседују велико искуство, али квалитет на страни Шапчана
Долазак Владана Матића на место тренера је „подгрејао“ очекивања, резултати на припремама и само један пораз у седам мечева, додатно су подигли температуру, а наступ у Супер купу и трофеј у рукама капитена довео до усијања оптимизма међу навијачима пред почетак нове сезоне. Извесно је, много изједначеније и неизвесније сезоне него лани.

Металопластика Еликсир је освојила први трофеј у сезони, међутим још важнији од њега је начин на који га је досегла, у маниру искусних екипа које верују у себе. После првог дела у коме није деловало најбоље гледајући шабачки тим, дела који је подсетио на многе мечеве где једноставно није било решења за Војводину, уследило је потпуно другачије друго. Требало је времена да се анулира заостатак. Било је пропуштених прилика, тешких тренутака где су пропуштане прилике са играчем више, али је последњих десет минута игра деловала никада ближе перфектној. У кратком року су „плави“ анулирали немали заостатак од три гола, успели да одбране напад у последњем минуту, а потом реализују наредни. Брајовић је погодио за славље десет секунди пре краја.

Нови систем
После две сезоне где су тимови подељени у две групе, од ове је Супер лига поново јединствена. Броји 14 клубова који ће играти по двоструком бод систему, а поткм ће четири првопласиране изборити место у плеј офу, од ове сезоне организованом по куп систему. Првопласирани игра против четвртопласираног, а другопласирани против трећепласираног.


-Било је лоших и добрих тренутака, али је важно да нисмо губили фокус, ни веру да можемо до победе. Испоштовали смо договор са тренером и правилни приступом где се нико није штедео заслужили смо још једну прилику за преократ коју нисмо пропустили. Победа против шампиона је психолошки важна пред старт сезоне – истакао је најбољи стрелац меча и најбољи играч дуела одиграног у Лозници Матеја Додић, јуниорски репрезентативац Србије.

Сада следи најважнији део, домаћи шампионат, а потом и Куп. Све до сада одиграно је показало да Металопластика Еликсир може много, но тај потенцијал је неопходно пренети на паркет већ од Костолца.

Добар увод у сезону (фото: РСС)


-Врло сам задовољан борбеношћу, залагањем мојих играча, посвећеношћу раду, али имамо још много да радимо на тактичким детаљима, то су те ситнице које одучују победника. Играли смо много мечева, делује да смо дуже на окупу, но ми радимо заједно тек пет недеља и потребно је још времена за достизање вишег нивоа. Очекујем да даље напредујемо – наглашава тренер Металопластике Еликсир Владан Матић.

Све почиње против Рудара , искусног тима који најважније играче не мења често. Нису претенденти на највиши пласман, али су увек међу осам најбољих.

Војводина – Металопластика 28:29 (15:12)
Лозница. Судије: Боричић и Марковић (оба Београд). Седмерци: Војводина 1 (1); МП 3 (3). Искљчења: Војводина 18; МП 8 минута.
ВОЈВОДИНА: Лучин, Васић 1, Милић 1, Прибак 1, Вуковљак, Идрис (9 одбрана), Куртеш 1, Миленковић 5, Савић 2, Рађеновић 2, Пешић 5, Томић, Роган 2, Бунета, Грозданић 4 (1), Пуковски 4.
МЕТАЛОПЛАСТИКА: Павковић, Додић 8 (3), Карић, Јевтић 2, Срдановић 2, Мирковић, Миловановић 2, Азис 2, Терзић, Иванић 1, Арсић (12 одбрана), Дамјановић, Симић 4, Брајовић 3, Петровић, Дакић 4.


-Могу бити врло незгодни на домаћем терену, међутим знамо да нам је циљ два бода исматрам да је приступ меч по меч најбољи. Верујем да можемо неке лепе ствари остварити ове сезоне, уверен сам да квалитет имамо, али то треба показати, из меча у меч – истиче Додић.

Војводина је и даље први фаворит Лиге, а у најужем кругу су још: Металопластика Еликсир, изузетно појачно панчевачки Динамо, Раднички Крагујевац и Црвена Звезда у новом саставу као неко ко прети из сенке. Партизан је ослоњен на своје играче из добре школе и могу да изненаде.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa