Инфо

22. децембар 2011.22. дец 2011.
МАЧВАНСКА СРЕДЊА ШКОЛА У БОГАТИЋУ ПУТЕМ ЕВРОПСКИХ СТАНДАРДА

ОБОГАЋУЈЕ ЖИВОТ ОМЛАДИНЕ

У зависности од струке образовних профила, школа се мењала, а са њом и називи. Прво је била Средња школа за усмерено образовање, Образовни центар “7. август“, потом Техничка школа “7. август“, онда Пољопривредно-машинска школа “7. август, а данас “Мачванска средња школа“
У Богатићу је 1977. године основана прва средња школа. Почетак њеног рада је био 01.09.1977. године у згради основне школе. Те, школске 1977/1978. године школа није била самостална, већ је радила у саставу Гимназије “Вера Благојевић“ из Шапца са више од 10 одељења у првом разреду.
Општинска васт и грађани желели су средњу школу у Богатићу. Увођењем самодоприноса, где је одзив грађана био, мимо сваког очекивања, изванредан, саграђена је зграда за нову школу. Остала средства употребљена су за изградњу стамбене зграде са становима за просветне раднике. Као самостална средња школа у Богатићу почиње са радом 23. септембра 1978. године.
Школа је мењала културни миље Богатића и околине, обогаћивала живот омладине, увек била у центру збивања, па и сама се мењала. У зависности од структуре образовних профила, школа је мењала и називе па је била: Средња школа за усмерено образовање, Образовни центар ,,7. август“, Техничка школа ,,7. август“, Пољопривредно-машинска школа ,,7. август“ и данас ,,Мачванска средња школа“.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa