22. decembar 2011.22. dec 2011.
MAČVANSKA SREDNjA ŠKOLA U BOGATIĆU PUTEM EVROPSKIH STANDARDA

OBOGAĆUJE ŽIVOT OMLADINE

U zavisnosti od struke obrazovnih profila, škola se menjala, a sa njom i nazivi. Prvo je bila Srednja škola za usmereno obrazovanje, Obrazovni centar “7. avgust“, potom Tehnička škola “7. avgust“, onda Poljoprivredno-mašinska škola “7. avgust, a danas “Mačvanska srednja škola“
U Bogatiću je 1977. godine osnovana prva srednja škola. Početak njenog rada je bio 01.09.1977. godine u zgradi osnovne škole. Te, školske 1977/1978. godine škola nije bila samostalna, već je radila u sastavu Gimnazije “Vera Blagojević“ iz Šapca sa više od 10 odeljenja u prvom razredu.
Opštinska vast i građani želeli su srednju školu u Bogatiću. Uvođenjem samodoprinosa, gde je odziv građana bio, mimo svakog očekivanja, izvanredan, sagrađena je zgrada za novu školu. Ostala sredstva upotrebljena su za izgradnju stambene zgrade sa stanovima za prosvetne radnike. Kao samostalna srednja škola u Bogatiću počinje sa radom 23. septembra 1978. godine.
Škola je menjala kulturni milje Bogatića i okoline, obogaćivala život omladine, uvek bila u centru zbivanja, pa i sama se menjala. U zavisnosti od strukture obrazovnih profila, škola je menjala i nazive pa je bila: Srednja škola za usmereno obrazovanje, Obrazovni centar ,,7. avgust“, Tehnička škola ,,7. avgust“, Poljoprivredno-mašinska škola ,,7. avgust“ i danas ,,Mačvanska srednja škola“.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa