Инфо

29. септембар 2022.29. сеп 2022.
Фото: Библиотека шабачка

Фото: Библиотека шабачка

Библиотека шабачка

Стрип као инспирација

Тачно 20 година Библиотека шабачка и Удружење ликовних стваралаца Шапца доказују да су трајања могућа
Тачно 20 година у галерији Библиотеке шабачке су, сваког септембра, своју моћ демонстрирале уметност и књига. Свака на свој начин.

Тачно 20 година Библиотека шабачка и Удружење ликовних стваралаца Шапца доказују да су трајања могућа. Ни празнична атмосфера у Шапцу, ни кишовит и хладан дан нису спречили љубитеље уметности да преподне проведу на свечаном отварању изложбе стрипа и илустрација Еон 2022, али и представљању истоименог часописа.

О успешној сарадњи која траје већ две деценије говорили су, а потом и отворили изложбу, Јелена Подгорац Јовановић, директорка Библиотеке шабачке и Драган Марковић Маркус, председник Удружења ликовних стваралаца Шапца. Сви заинтересовани суграђани ће поставку моћи да погледају до 5. октобра 2022. године.

Изложба Еон 2022. пружа задовољство виђења техничког богатства оригиналних радова уметника заступљених у овогодишњем Еону, једином шабачком стрип-магазину. Радови су претежно изведени класичним цртачко-сликарским техникама: оловка, туш, акварел.

Нуде естетски ужитак, али и могућност нових сазнања о свету стрипа и илустрације. Аутори кроз своје радове доказују да је стрип, као културни феномен, много комплекснији од поједностављеног схватања као средства за забаву. Стрип-табле и илустрације аутора већ доказаних и признатих у интернационалним оквирима чврст су темељ и квалитативна окосница изложбе.
Библиотека шабачка/ К. Алексић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa