Инфо

29. децембар 2011.29. дец 2011.
ОПШТИНА ЉУБОВИЈА

РАЗВОЈНИ ПОТЕНЦИЈАЛИ

У овој години у складу са локалним буџетом највише уложено у инфраструктуру на територији општине Љубовија. У новој 2012. планирано остварење започетих пројеката и улагање у водоснабдевање, изградњу колектора отпадних вода, асфалтирање путева, као и развој пољопривреде
Протеклих месеци били смо фокусирани на реализацију три пројекта из области водоснабдевања, као и одвода отпадних вода. Урађен је колектор у насељеном месту Кашице дужине 1.800 метара. Затим, један део централне водоводне мреже дужине два километра ради снабдевања пијаћом водом насеља Читлук. За завршетак главне улице треба да обезбедимо око 50 милиона динара за подземне инсталације и за радове на изградњи коловоза и тротоара. Од великог значаја за живот у овој општини је асфалтирање путева. Вредност радова на реновирању путева у сеоским месним заједницама износила је око 15 милиона динара, навео је председник општине Љубовија Милован Ковачевић.
Пошто је општина Љубовија рурална средина већина становништва, тачније 80 одсто бави се пољопривредом. У сарадњи са Министарством пољопривреде, у априлу месецу очекује се набавка 250 приплодних јуница. С обзиром да је примарна производња у кризи, ове године општина је субвенционисала подизање нових воћних засада, набавком 42.000 садница. За наредни период у плану је подршка при набавци садница јагодичастог воћа, јер је у овом крају највише заступљена производња малине и купине. На територији ове општине постоји шест хладњача са великим прерадним капацитетима.
- Такође, планиран је наставак изградње магистралног цевовода дужине 15 километара за који смо аплицирали код Републичке дирекције за воде. Наставиће се изградња регионалног пута од Зворника према руднику Велики Мајдан где је запослено 300 радника, каже Ковачевић.
Велику шансу за запошљавање житеља овог краја је рудник „Виногради“ који је у власништву концерна „Фармаком МБ“, где је тренутно запослено 35 радника. Када почне експлоатација очекује се да радни однос заснује још 300 радника.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa