Инфо

17. новембар 2022.17. нов 2022.
На врху елите: ФК Санрајс 2010. годиште

На врху елите: ФК Санрајс 2010. годиште

ФУДБАЛ: САНРАЈС (ГЕНРАЦИЈА 2010)

Шабачка јесен елитне лиге

Санрајс јесењи првак елит групе. Нови успех после Истанбула. Циљ освајање првог места и на крају пролећа. Најбоље екипе у Србији. Оправдали позив да играју поменту групу
Генерација фудбалера рођена 2010. године, која носи дрес шабачког Санрајса освојила је јесењу титулу елит групе Фер плеј лиге. Прошлогодишњи шампиони Фер плеј лиге добили су овог лета позив оснивача тзв. елитне групе клубова за категорију петлића и резултатима оправдали позив да буду део најквалитетније лиге. Протеклог викенда је завршена полусезона. У последња два кола Санрајс је надиграо Црвену Звезду и играо нерешено против Партизана и лидер је на табели са два бода више од црно-белих пред старт пролећа.

Фер плеј лига
Фер плеј лига је најмасовније такмичење за такмичарску категорију петлића у Србији. На разлчитим територијалним нивоима наступа више од 250 екипа, а од ове године је осноана елитна група. Селекције петлића, уз фер плеј лигу наступају и у лигама за свој узраст у оквиру општинских фудбалских савеза.


-Велика је част што смо позвани да наступимо, то је доказ да је препознат квалитет генерације. Истовремено је то био и велики терет одговорности на нама да покажемо колико можемо. Више сам него задовољанм јер смо и у оваквој конкуренцији најбољи – истиче тренер Марко Савић.

У девет одиграних кола шабачки клуб је остварио осам победа и један реми, а прицип такмичења је класични лигашки, али се сви мечеви играју у Београду, одакле је и велика већина учесника.



-Желели смо место при врху пре почетка, сада амбиције расту и циљ је да покушамо да сачувамо врх табеле и на пролеће. Јасно је колико ће бити тешко, све утакмице играмо у Београду, као и током јесени, али ови момци воле да освајају пехаре, а ја верујем у њих – додаје Савић.

Недавно је генерација 2010 наранџасто-црних освојила и међународни турнир у Истанбулу.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa