Инфо

8. децембар 2022.8. дец 2022.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Трибина у Медицинској школи „Др Андра Јовановић“

Направи добар избор

„Желимо да младим људима укажемо на проблем болести зависности и да им кроз трибине, предавање укажемо на позитивне примере у заједници и људе који су направили добар избор“, проучила је Ана Маринковић координаторка Мултидисциплинарног тима за борбу против дрога града Шапца
У оквиру кампање “Новембар-месец борбе против болести зависности” ученици Медицинске школе “Др Андра Јовановић” пустили су 100 балона у знак подршке особама које се суочавају са проблемом зависности.

Овим поводом одржана је и трибина под називом “Направи добар избор” у организацији Мултидисциплинарног тима за борбу против дрога града Шапца, Завода за јавно здравље Шабац, Спортског савеза Шапца и Медицинске школе “Др Андра Јовановић”.

-Спортисти Медицинске школе, као најтрофејнији у школском спорту, истакли су да физичка активност треба да буде приоритет код младих. Послали су поруку током трибине свим младима да медицинско знање уз спортске успехе јесте прави избор, као и неговање здравих стилова живота - навела је директорка Медицинске школе „Др Андра Јовановић“ Биљана Ђукнић.

Фото: Глас Подриња


Тим за борбу против дрога града Шапца формиран је протекле године када је уједно и потписан протокол о сарадњи са Канцеларијом за борбу против злоупотреба дрога Владе Републике Србије и Удружењем „Излазак“ са циљем да део тима буду релевантни стручњаци са локала како би своје деловање усмерили ка деловању против коришћења психоактивних сусптанци.

-Желимо да младим људима укажемо на проблем болести зависности и да им кроз трибине, предавање укажемо на позитивне примере у заједници и људе који су направили добар избор. Овог пута акценат је на успешним спортистима и њиховим одабирима - проучила је Ана Маринковић координаторка Мултидисциплинарног тима за борбу против дрога града Шапца.

На Трибини су представљени су резултати Европског истраживања о употребама психоактивних супстанци међу ученицима првих разреда средњих школа у Србији које је спроведено 2019. год.
М. Ж.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa