Инфо

8. децембар 2022.8. дец 2022.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

КЛУБ ПЕНЗИОНЕРА ПОЛИЦИЈСКЕ УПРАВЕ ШАБАЦ ОБЕЛЕЖИО ЈУБИЛЕЈ

Уз дружење и песму прослављено првих 20 година

Клуб пензионера Полицијске управе Шабац, прославио је 20 година постојања. Симболично, 29. новембра, окупили су чланове, али и бројне госте из полицијских управа из земље и иностранства.
Прослави је присуствовало око 400 људи.

Пензионисани полицијаци из Србије, Републике Српске, Бугарске, Румуније, Мађарске, уживали су у дружењу уз песму и игру, а за атмосферу је био задужен оркестар Миленка Божића. Посебно емотиван тренутак је био када су музичари засвирали песму „Југославијо“, а гости из иностранства, заједно са домаћинима, од почетка до краја певали у глас.

Нашло се времена да се гости опробају и у пикаду и шутирању пенала, а најуспешнији су награђени медаљама и пехарима.

Окупљене су поздравили Живојин Галонић, председник Клуба, Љубомир Алексић, председник Асоцијације удружења пензионера Министарства унутрашњих послова из Београда, Александар Ђорђевић, заменик начелника Полицијске управе Шабац, Стеван Матић, председник Градског удружења пензионера Шабац, Немања Пајић, председник Скупштине града Шапца, а обратили су се и представници удружења из иностранства.

-Са Румунима смо потписали меморандум о сарадњи, тако да смо договорили будућа дружења. Већ овог месеца идемо у узвратну посету у Темишвар. Циљ нам је да у наредном периоду остваримо сарадњу и са удружењима из Црне Горе и Македоније, каже Андрија Пантелић , члан Извршног одбора Клуба у Шапцу и члан Извршног одбора Асоцијације у Београду.

Клуб пензионера ПУ има око 150 чланова и фунционише у оквиру Градског удружења пензионера Шапца. Друже се, организују излете, спортска такмичења, али и помажу некадашњим колегама који се нађу у тешкој ситуацији. Труде се да се окупљају бар једном месечно и често иду у друге градове.
-Нису то само дружења, него се трудимо да употпунимо неким културним садржајима, спортским надметањима. Сваки сусрет је специфичан и сваки нешто обележи. Као пезионери смо задовољни да се састајемо, евоцирамо успомене. Многи су били на заједничким задацима док смо радили. Вежу нас емоције, начин живота. Без поверења не бисмо могли да извршавамо задатке и сада настављамо та дружења и у пензији. Сада немамо одговорност, у законском смислу, али имамо одговорност да наставимо да бринемо једни о другима, наводи Андрија Пантелић.
M.M.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa