Инфо

15. децембар 2022.15. дец 2022.
За већу безбедност возача
ТОКОМ ПРАЗНИКА ПОЈАЧАНА КОНТРОЛА САОБРАЋАЈА

За већу безбедност возача

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе саобраћајне полиције, спроводиће током празника мере појачане контроле са посебним акцентом на откривању и санкционисању прекршаја управљања возилом под дејством алкохола и психоактивних супстанци, прекорачења брзине, некоришћења сигурносног појаса и некоришћења прописане зимске опреме.

Због наступајућих божићних и новогодишњих празника и почетка зимске туристичке сезоне, у наредном периоду очекује се значајно повећање фреквенције саобраћаја на свим најважнијим путним правцима у нашој земљи, што може неповољно утицати на стање безбедности саобраћаја.

Такође, саобраћајна полиција ће по потреби предузимати мере на регулисању саобраћаја како би се обезбедила оптимална проточност саобраћаја, у првом реду на прилазима зимским туристичким центрима.

Министарство унутрашњих послова упозорава грађане да је у периоду од 13. до 31. децембра прошле године у саобраћајним незгодама погинуло чак 39, а повређено је 1.013 учесника у саобраћају. У том периоду догодиле су се две тешке саобраћајне незгоде, у Новом Пазару и Коцељеви, у којима су погинула по три млада лица.

Такође, скрећемо пажњу да у време празника расте број саобраћајних незгода у којима учествују возачи под дејством алкохола и психоактивних супстанци. У наведеном периоду прошле године, у 236 саобраћајних незгода учествовали су возачи под дејством алкохола, док су у 10 саобраћајних незгода учествовали возачи под дејством психоактивних супстанци.

Министарство унутрашњих послова још једном апелује на све учеснике у саобраћају да поштују саобраћајне прописе и да одговорним понашањем допринесу очувању безбедности саобраћаја на путевима.
МУП.РС

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa