Инфо

15. децембар 2022.15. дец 2022.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Медицинскa школa „Др Андра Јовановић“ обележила 76 година

Хуманост, емпатија и преданост

„Медицинари образовањем за свој позив стичу хуманост, емпатију и преданост. Акцијом Ученички парламент сваке године показује да су ђаци усвојили ове вредности“, истакла је директорка Медицинске школе Биљана Ђукнић
Медицинскa школa „Др Андра Јовановић“ уз пригодан програм обележила је 76 година постојања и рада. Традиционално, у децембру, у организацији школе и Ученичког парламента, прикупљене су намирнице за социјално угрожене групе становништва.

Фото: Глас Подриња, Биљана Ђукнић


-Медицинари образовањем за свој позив стичу хуманост, емпатију и преданост. Акцијом Ученички парламент сваке године показује да су ђаци усвојили ове вредности. Припкупљене намирнице “Хумано срце” дистрибуира где су најпотребније. Поносна сам на тим за хуманитарне активности наше школе, професоре, ученике - истакла је директорка Медицинске школе Биљана Ђукнић.

Хуманитарна акција „Помоћ Народној кухињи“ окупила је ученике и запослене, а основне животне намирнице предате су Фондацији „Хумано срце Шапца“.

Фото: Глас Подриња, Ружица Поповић


-Сарадња између “Хуманог срца” и Медицинске школе заснована на међусобном поверењу, уважавању и траје више од деценију. Надамо се да ће у будућности бити успшено настављена. Трудимо се да нико не остане без хране и уз помоћ запослених и ученика дајемо свој допринос - навела је Ружица Поповић у име Фондације “Хумано срце”.

Средства прикупљена у продајној изложби фармацеутских производа које израђују чланови школских секција „Фармацеутикус кремус“ и „Апотекар-чувар народног здравља“ биће усмерена за акције које реализују Тим за хуманитарне активности и Ученички парламент.

Фото: Глас Подриња, Лука Станимировић


-Захвалио бих се свим ученицима, професорима, запосленима и родитељима који су учествовали у акцији, и потрудили се да докажемо да је наша школа једна од најбољих у граду што потврђује и реализована хуманитарна акција. Ове године прикупили смо више од пола тоне животних намирница за најугроженије категорије становништва - рекао је председник ученичког парламента Лука Станимировић.
М. Ж.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa