Инфо

2. фебруар 2023.2. феб 2023.
Од 30. јануара на порталу  електронске управе  подношење захтева  за еДржављанаство  и еСагласност

Од 30. јануара на порталу електронске управе подношење захтева за еДржављанаство и еСагласност

На порталу електронске управе (еУправа) од 30.јануара се може поднети захтев за издавање држављанства, личне карте, пасоша и пријаве пребивалишта, саопштила је Канцеларија за информационе технологије и електронску управу.

За Уверење о држављанству, које је до сада издавано на шалтерима општина, може се поднети захтев на Порталу еУправа и преузети у електронској форми у еСандучету или поручити на кућну адресу.

Грађанима је на располагању седам нових електронских услуга Министарства унутрашњих послова (МУП) које омогућавају онлајн давање изјава или сагласности: за издавање личне карте и пасоша малолетном детету, пријем у држављанство Србије малолетног детета, пријаву пребивалишта малолетног детета, Пуномоћје за преузимање пасоша, Сагласност власника непокретности за пријаву пребивалишта пунолетне особе, на адресу некретнине чији је власник или сувласник и Опозив изјаве, пуномоћја или сагласности.

Да би корисник користио услуге еДржављанство или еСагласности, потребно је да буде пријављен на Портал еУправа мобилном апликацијом ЦонсентИД или квалификованим електронским сертификатом, пише у саопштењу.

“На Порталу еУправа електронске услуге МУП-а заказивања термина за лична документа, продужење регистрације возила као и услуга еПлати преко које грађани плаћају таксе и накнаде су једне од оних које грађани највише користе. МиУП је лидер у развоју услуга електронске управе и са услугама еДржављанство и еСагласности допринеће још већој ефикасности, економичности и транспарентности јавне управе”, рекао је министар информисања и телекомуникација Михаило Јовановић.

Додао је да, захваљујући електронској размени података, органи државне управе, јединице локалне самоуправе и центри за социјални рад су скоро пет милиона пута вршили увид у податке из евиденција које су у надалежности МУП-а.
Бета

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa