Инфо

6. април 2023.6. апр 2023.
Борба за плеј оф траје: А. Поповић

Борба за плеј оф траје: А. Поповић

ФУДБАЛ: ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ

Комбинаторика доминира

Иста мета и исто одстојање пред ново коло. Нови Сад долази у суботу након померања термина мечева због снега. Сва три наредна ривала директни конкуренти
Снег је неколико дана одложио коло и за толико продужио неизвесност по питању расплета у Првој лиги Србије. Пасионирани љубитељи фудбала неизоставно ће памтити да у сезони 2022/23 три рунде пре краја (а можда и још касније), апсолутно ништа није било јасно и извесно. Тим из опасне зоне реално може у плеј оф и борбу за бараж, четвртопласирани још није сигуран да ће бити међу осам.

Мачва има за чиме да жали у мечу са Златибором, али тај бод нити је повећао предност у односу на опасни зону, нити је приближио Мачву плеј офу. Позиција ниже на табели није толико важна, јер ће бодовни салдо одлучивати. Један бод предности је у бегу, три бода заостатка у достизању. Када би се правила табела само у последњих пет кола, тимови из врха би били на дну, а са дна у самом врху и нема извесности у било којој утакмици. Следе дуели у суботу, потом у среду, 12. априла и на концу на Велику суботу последње коло и мале су шансе да ће се било шта пре 15. априла моћи закључити.

Златибор - Мачва 0:0 (0:0)
Златибор. Гледалаца: 100. Гл. судија: Стефан Филиповић (Јагодина); помоћници: Тубић (Крагујевац) и Чотрић (Лозница). Жути картони: Вијештица, Чумић (Златибор); Враштановић, Ристић, Радуновић и Башић (Мачва). Црвени каротони: Рмуш у 80. (Златибор); Ристић (Мачва) у 75. минуту.
Златибор: Масларевић, Рачић, Илић, Чумић, Јањић, Петровик (Вукмировић), Душаић, Рмуш, Вјештица (Коморски), Милановић, Савић (Трипковић)
Мачва: Самуровић, Поповић, Јевтић, Ристивојевић, Савковић, Белић, Враштановић (Башић), Новаковић, Ристић, Радуновић, Пејовић.


-Жалимо за три бода против Златибора, али идемо даље. Нови Сад има неколико врхунских играча, суперлигашке амбиције, но и ми имамо своје адуте и жељу да победимо – рекаоје тренер Куртушић након меча на Златибору.

Мачва дочекује Нови Сад, тим изнад на табели, али у врло слабој форми који је у Шабац дошао након катастрофе на свом терену против Радничког. Слобода гостује на Новом Београду, кандидату за плеј оф и угроженом тиму. Вршац је домаћин ИМТ, лидеру који четири кола не зна за победу, Трајал гостује у Митровици, Металац игра против Јединства. Сваки од тих мечева директно утиче на пласман Мачве. Биће потребни дигитрони.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa