Инфо

6. април 2023.6. апр 2023.
Искуство важан фактор: В. Брајовић у продору

Искуство важан фактор: В. Брајовић у продору

РУКОМЕТ: СУПЕР ЛИГА (М)

Од Металопластике зависи

Неочекиван пораз од Дубочице. Победа у Панчеву обезбедила друго место упркос поразу. Војводина дефинитивно потврдила прво место у Београду. Гостовање у Крагујевцу следи
Пораз од Дубочице свакако није очекиван, планиран, нити пријатан, али бодови из Панчева, уз нову победу Војводине у Београду, обезбедили су Шапчанима да остану на позицији два упркос неуспеху и уколико је борба за позицију два и предност домаћег терена у полуфиналу приоритет, све још зависи од „плавих“.

Дубочица је заслужено однела бодове. У изједначеној утакмици имали су за нијансу мање падова, више концентрације у финишу и стрпљења када је било важно. Шабачки клуб у следећем колу гостује у Крагујевцу и победа је сада императив. Партизан је фаворит у Зрењанину, Динамо против Југовића и они чекају кикс Металопластике Елискир. Раднички је сезону почео као један од кандидата за плеј оф, међутим екипа је у паду форме. Претрпели су четири пораза у пет последњих мечева, међу њима и од просечних екипа као што су Обилић и Пролетер. Нису угрожени, немају ни математичке шансе за плеј оф те они немају оптерећење пред утакмицу против „пластичара“. Иако то може бити њихова предност, другопласирани тим је сигурно квалитетнији. Водећа имена су Баруџић и трио бекова: Продановић, Станојев, Станисављевић. Ипак, ове сезоне нису освојили ни бод против водећег квартета и једноставно нису конкурентни најбољима.

МП Еликсир – Дубочица (Л) 26:27 (13:14)
Хала Зорка. Гледалаца: 1.000. Судије: Милосављевић и Тривковић (Бешка). Седмерци: Металопластика 3 (1), Дубочица 4 (3). Искључења: Металопластика 6, Дубочица 12 минута.
МП ЕЛИКСИР: Павковић, Додић 4, Јевтић, Канкараш 1, Срдановић 5, Мирковић, Миловановић, Иванић, Арсић (11 одбрана), Дамјановић, Симић 2, Брајовић 7 (1), Јовановић 6, Паповић, Петровић, Дакић 1.
ДУБОЧИЦА 54: Стефановић, Радуловић 1, Трајковић, Мађар, Спасић, Митровић, Атанасковић 5, Ристовић 6, Столић 6, Павловић 3, Анђелковић 6, Коцић (13 одбрана, седмерац), Арђелан.


-Настављамо даље. Оставио је траг мечу Панчеву, мало срећа, мало храброст и концентрација однели су бодове, но ово мора бити лекција за нас и мотив да се потпуно фокусирамо на наредне мечеве, утакмкцу по утакмицу, јер је важно и са које позиције улазимо у плеј оф – рекао је бек Божидар Симић.

Милан Јовановић је у успону форму и то је најбоља вест за Металопластику, показује колико може бити велико појачање у кључним дуелима. Плве чека још госотовање Војводине у последњем колу, но Динамо и Партизан у истом колу играју међусобно. Реално је да борба за позицију два, три и четири траје до последњег минута псоледњег кола.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa