Инфо

20. април 2023.20. апр 2023.
И. Ристивојевић, капитен ФК Мачва

И. Ристивојевић, капитен ФК Мачва

ФУДБАЛ: ПЛЕЈ АУТ ПРВЕ ЛИГЕ

Месец борбе за спас

Седам неизвесних утакмица. Борба за спас сада примарна. Многи показатељи од пролећа дају наду у борби, сматра тренер. У плеј аут без повређених Мијаиловића и Мићановића. Златибор први ривал
Мачва је вероватно морала боље у регуларном делу сезоне, циљ је био плеј оф и он није остварен. Када се сабирају фактори, збир факат није мали, међутим опсежнији осврт ће уследити крајем маја, када буде окончано седам плеј аут рунди. Тренутно главна преокупација је да у тој анализи Мачва и даље буде друголигаш. Реми против Јединства у последњем колу, 1:1, могао је по приликама бити победа, али и пораз, јер Мачва јесте дала гол, али не и фудбалер домаће екипе.

Током месец дана биће одиграно седам мечева. Од осам тимова, четири ће међу српсколигаше, а разлика на табели је таква да нико нема луксуз за лошу серију резултата. Нико није сигуран, нико није у безизлазниј позицији и јасно је да ће свих 28 утакмица бити важно.

-Свака је императив и овај клуб мора да опстане у Првој лиги. Мислим да смо све поправили на пролеће, остао је проблем много неискоришћених прилика, но плеј оф шансе смо вероватно пропустили током јесени и сада се окрећемо ономе што нас очекује и јасном циљу. Мијаиловић Мићановић се неће враћати до краја сезоне, но ништа ситуација са повредама не мења у нашим плановима - рекао је тренер Мачве Иван Куртушић.

Плеј аут Мачва почиње на свом терену дуелом против Златибора у суботу 22. априла. Познато је и да меч стартује у 16 часова. Већ у среду, 26. априла, Мачва гостује Раду, а у недељу, 30. априла, црвено -црни дочекују у дербију Подриња Лозницу. Мај почиње гостовањем у Вршцу, пред везане мечеве у Шапцу против Металца и Трајала. Последње коло 27. маја доноси гостовање Мачве у Ужицу.

У нижи ранг ће четири екипе, док ће у плеј оф групи, две најбоље директно у Супер лигу, трећег и четвртог очекује бараж за елиту.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa