Инфо

20. април 2023.20. апр 2023.
Твоје здравље у твојим рукама
ДОМ ЗДРАВЉА ВЛАДИМИРЦИ

Твоје здравље у твојим рукама

Друштвене мреже и појединци сервирају застрашујуће ствари, а да нема разлога за страх директор Дома здравља поткрепљује податком да је вакцину против Ковида-19 до сада примило милијарде људи, а тимови научника и лекара брину како вакцине утичу на здравље људи. Ретка нежељена дејства су најчешће била блага и пролазна, истакао је доктор Исаиловић уз савет да се вакцинишете свакако и без оклевања
У жељи да појасни значај вакцинисања, Светска здравствена организација, Министарство здравља и УСАИД су истакли и кроз податак да су милиони људских живота спашени, управо вакцинисањем. Агилни директор Дома здравља др Бранко Исаиловић је дао свој допринос обавештености стручним појашњењем пре свега зашто да се вакцинишемо:

“Народски боље спречити него лечити. Вакцине се користе већ генерацијама широм планете и заслужне су што су поједине болести буквално искорењене, а са другима се успешно боримо. И што се тиче Ковида-19 многи нису свесни, да уколико се заразе, а нису заштићени вакцином, да су у ризику за прогресију у тежу форму болести, бројне компликације, дуготрајан боравак у болници, као и смртни исход. Изабрани лекари имају најбољи увид у здравствено стање својих пацијената, па су и информације од њих најбитније!”, каже Исаиловић.

Да је здравље свакога од нас у нашим рукама, директор Дома здравља Владимирци употпуњује тврдњом да лекари и здравствени систем су ту да вам помогну и пруже подршку, али да борбу за здравље ви водите и да је кључна улога у очувању здравља заправо ваша!


Бивалентна (комбинована) вакцина против Ковида-19, по речима доктора Исаиловића, пружа заштиту и од оригиналног вуханског соја и омикрон соја. Будући да вакцина у себи не садржи вирус, примањем вакцине не можете добити Ковид 19! Примењује се као бустер доза у узрасту од 12 година и старијих, а даје се најмање три месеца од последње примљене дозе, или најмање три месеца од прележаног Ковида-19.

Вакцине се користе већ генерацијама широм планете и заслужне су што су поједине болести буквално искорењене, а са другима се успешно боримо


Доктор Исаиловић појашњава и коме се пре свега препоручује. То су, по његовим речима, особе старости преко 50 година, људи са примарним и секундарним имунодефицијенцијама, сви који имају придружене болести, корисницима и запосленима у домовима за стара лица и запосленима у здравственим установама. Мора се истаћи да вакцине не штите од самог заражавања, али пружају заштиту од компликација и смањују ризик од смртних случајева!

Друштвене мреже и појединци сервирају застрашујуће ствари, а да нема разлога за страх директор Дома здравља поткрепљује податком да је вакцину против Ковида-19 до сада примило милијарде људи, а тимови научника и лекара брину како вакцине утичу на здравље људи. Ретка нежељена дејства су најчешће била блага и пролазна, истакао је доктор Исаиловић уз савет да се вакцинишете свакако и без оклевања.
С.К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa