Инфо

20. април 2023.20. апр 2023.
Друго место за  “Тамнавске бисере”
НА СУСРЕТИМА МЛАДИХ ИНОВАТОРА И ПРЕДУЗЕТНИКА УЧЕСТВОВАЛИ
И КОЦЕЉЕВАЧКИ СРЕДЊОШКОЛЦИ

Друго место за “Тамнавске бисере”

На 40. сусретима младих иноватора и предузетника, недавно одржаним у Богатићу у организацији Савеза проналазача Србије, бизнис идеја једног од два тима коцељевачке Средње школе, у конкуренцији 28 екипа, освојила је друго место.

–Савез проналазача је почетком априла организовао манифестацију под називом Такмичарски дани младих предузетника и иноватора до 17 година по свим окрузима Републике Србије. У оквиру ње је најпре организована радионица, тј.едукација на тему израде бизнис плана, да би неколико дана касније било одржано такмичење младих за израду бизнис планова- објаснила је професорка Маријана Бајић.

Средња школа из Коцељеве на овој манифестацији представила се са два тима састављена од по пет ученика првог разреда економских техничара и менторима Маријаном Бајић и Весном Глигорић.
Једна екипа је кроз свој бизнис план разрадила производну идјеу, док се други представио са услужном делатношћу.

–Ова едукација намењена је ученицима осмог разреда као и ђацима првог разреда средњих школа смер економски техничар. Сваки тим на овом такмичењу имао је на располагању пет минута за презентацију својих пословних идеја на видео биму пред свим учесницима. У великој конкуренцији један од наших тимова, онај који је разрадио производну идеју под називом Тамнавски бисери, освојио је друго место- рекла је Бајић.

Идеја која је високо оцењена од стране жирија била је на тему отварања мини млекаре. Кроз одлично урађен бизнис план дефинисана је идеја кроз потребан простор, опрему, запослене, анализирана је конкуренција, финансијски аспекти, приходи и расходи, очекивани профит.

–Начин излагања, резултат, начин израде бизнис плана и финансијска анализа високо је оцењена и добила је сребрну медаљу, односно освојила је друго место на овој манифестацији- још једном је истакла професорка Средње школе у Коцељеви.
В.Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa