Инфо

20. април 2023.20. апр 2023.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

ОДРЖАН ПРВИ ТРКАЧКИ ДАН НА ШАБАЧКОМ ХИПОДРОМУ

Near Poetu трка дана

„Киша нам не смета. Ту су кишобрани“ истиче Бранислав Ивановић из Мрђеновца. „Било би добро када би за сваки тркачки дан овде било још неких садржаја и дешавања, као што је то случај када су Шабачке коњичке свечаности“ каже Љубица Пековић из Београда. Победник трке дана, “Ускршње трке“ био је Near Poet, власника Алмина Алића, у тренингу код Тамаре Шендековић и са Ђорђем Перовићем у седлу
Љубитељи коњичког спорта жељно су очекивали први тркачки дан на Шабачком хиподрому, који је заказан за Ускрс. Сунчано јутро обећавало је да до најављене кише неће доћи. Међутим, облаци су почели да се навлаче баш пред старт прве трке.

Иако се могло очекивати да ће јака киша, која је убрзо почела да пада, отерати посетиоци, то се није догодило. Истински заљубљеници остали су до краја и испратили свих шест трка. Многи од њих дошли су опремљени кабаницама, или су испод кишобрана посматрали трке, док би се у паузама склањали под неки заклон.

Фото: "Глас Подриња"


Киша није уплашила љубитеље коњичког спорта
Бранислав Ивановић из Мреновца, са пријатељем, већ деценијама не пропушта ниједно коњичко надметање на Шабачком хиподрому.

Фото: "Глас Подриња"


-Пратио сам трке и на старом хиподрому који је био на данашњем Тркалишту. Идем и на друге хиподроме ван Шапца. Киша нам не смета. Ту су кишобрани. Не смета нам ни снег када су новогодишње трке, истиче Бранислав и додаје да када би имао прилику да постави питање директору Шабачког хиподрома оно би гласило - зашто је дозвољено пролажење аутомoбилима и паркирање у близини падока.

-Џокеји се возе ту аутомобилима. Доста људи доведе децу која се играју и лако може да се деси нека несрећа, сматра Бранислав.

Надамо се да ће руководство Шабачког хиподрома прочитати овај текст и размислити о решавању овог заиста озбиљног проблема.

Киша није сметала ни заљубљеницима у коњички спорт ван Шапца да дођу на трке. Љубица Пековић из Београда чест је гост Шабачког хиподрома.

Љубица Пековић, Фото: "Глас Подриња"


-Волела бих да је време послужило мало боље, али лепо је и овако. Долазићу сигурно и на наредне трке. Било би добро када би за сваки тркачки дан овде било још неких садржаја и дешавања, као што је то случај када су Шабачке коњичке свечаности. Ми који долазимо из других градова волели бисмо да видимо шта још Шабац нуди, као што су промоције неких школа, спортских клубова... каже Љубица.

Дежурне службе увек у приправности
Како би све прошло у што бољем реду, на сваким тркама дежура екипа хитне помоћ. Углавном су ту да помогну ако неком од гледалаца буде лоше, што је најчешће случај када је дан јако топао. Међутим, дешавало се и да интервенишу када је трка неизвесна, па неком од превише узбуђења позли.
Наравно, неко мора да води рачуна и о здрављу коња, а то је дежурни ветеринар. Давор Шашић из Ветеринарске станице Шабац истиче да киша није утицала на ни на стазу ни на коње.

Фото: Давор Шашић, "Глас Подриња"


-Коњи су у доброј кондицији. Киша не утиче неповољно ни на грла која се такмиче, ни на квалитет стазе, само је гледалаца нешто мање. Стаза је одлична. Дежурни ветеринар брине о томе да сваки коњ који изађе на стазу буде здрав. Бринемо о безбедности коња, јахача, али и гледалаца, тако што водимо рачуна да их коњи не угрозе на неки начин, каже Давор Шашић.

Резултати
Победник трке дана, “Ускршње трке“ био је Near Poet, власника Алмина Алића, у тренингу код Тамаре Шендековић и са Ђорђем Перовићем у седлу. Други је кроз циљ прошао Impossible Star власника Мирослава Лазића, са џокејом Алексом Шашићем, чији је тренер такође Тамара Шендековић. Трећи је био Berrygar браће Јуковића, са Гораном Мешетовићем у седлу, ког је тренирао Дејан Пајић. Као четврти је на циљ стигао Double Triomphe, још једно грло које тренира Тамара Шендековић, а власништво је Алмина Алића, јахао га је Милан Конкољ.

Победник трке дана, “Ускршње трке“ био је Near Poet, власника Алмина Алића, у тренингу код Тамаре Шендековић
и са Ђорђем Перовићем у седлу, Фото: "Глас Подриња"


“Ускршња трка“ је била пета по реду. Трчана је на 1.700 метара, за сва грла од четири године и старија.
Прва трка носила је назив “Дом здравља“ и трчана је на 1.200 метара, за сва грла од три године без победе. Први је кроз циљ прошао On The Ratller штале “Антилоп“, са џокејом Ђорђем Перовићем, у тренингу код Тамаре Шендековић. Други је био Jack The Giant Мирослава Лазића, са Алексом Шашићем у седлу, такође у тренингу код Тамаре Шендековић. Треће место заузето је Принц Ивана Суботића, са Станаревићем у седлу, чији је тренер Живановић.

Другу трку, “ТОШ Шабац“, на 1.300 метара, за грла од четири године и старија, освојила је Rosa Sham, власника и тренера Шендековића, са џокејом Миланом Конкољем. Други је кроз циљ прошао Макс Макси Милана Николића, ком је јахач био Мустафић, а тренер Колар. Треће место заузело је још једно грло Шендековића Silver Pepper, са Ђорђем Перовићем у седлу. Четврти је стигао Auensir штале Марковић, са џокејом Кристијаном Њезијем.

Победник “Пролећне трке“, на 1.300 метара, за четири године и старија грла, било је грло Flitsch браће Ватић, у тренингу код Тамаре Шендековић и са Ђорђем Перовићем у седлу. Други је на циљ стигао Dante’s Peak Ружића, ког такође тренира Тамара Шендековић, са џокејом Алексом Шашићем. Треће место освојио је Lavalon, са Кристијаном Њезијем, у власништву штале Младеновић. Четврти је кроз циљ прошао Achilles Srb, власника и тренера Шендековића, а јахао га је Милан Конкољ.

Иако је за трку “Џокеј клуб“ било уписано шест грла, стартовала су само четири. Прва је кроз циљ прошла Quick Angel Srb Бранислава Ракића, са џокејом Миланом Конкољем и тренером Тамаром Шендековић. Са малим заостатком, други је био Fiery Bond Мирослава Лазића, са џокејом Ђорђем Перовићем, чији је тренер такође Тамара Шендековић. Трећа је стигла Polixena из Зобнатице, са џокејом Гораном Мешетовићем и тренером Танасковићем. Четврти је био Texas Hold’em браће Хаџића, са џокејом Жељком Илићем, још једно грло које тренира Тамара Шендековић.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa