Инфо

11. мај 2023.11. мај 2023.
Зарић у Бриселу
ОПШТИНА ВЛАДИМИРЦИ

Зарић у Бриселу

Тема овогодишњег заједничког консултативног одбора којим су преседавали градоначелница Ниша Драгана Сотировски и професор Франц Шаусбергер, представник комитета региона ЕУ, било је унапређење вештина у области јавног-приватног партнерства на локалном нивоу
У Бриселу на 12.састанку заједничког консултативног одбора комитета региона ЕУ и Републике Србије учешће је узео и председник Општине Владимирци Горан Зарић. Састанак је почео изразима најдубљег саучешћа породицама страдалих у Србији поводом трагедије у ОШ „Владислав Рибникар“ у Београду а почаст трагично страдалима одата је минутом ћутања.

Тема овогодишњег заједничког консултативног одбора којим су преседавали градоначелница Ниша Драгана Сотировски и професор Франц Шаусбергер, представник комитета региона ЕУ, било је унапређење вештина у области јавног-приватног партнерства на локалном нивоу. Државни секретар у Министарству државне управе и Локалне самоуправе Чедомир Ракић истакао је успостављање блиских односа Локалних власти у Републици Србији са државама чланицама ЕУ приоритет за МДУЛС. Он је додао да је то неопходан корак ка јачању јединица Локалне самоуправе у Србији и што је још важније, ка даљем унапређењу квалитета живота грађана.

Ракић је потврдио посвећеност министарства процесу ЕУ интеграција, те указао на значај подршке ЕУ у области реформе, Јавне управе, кроз донаторска средства и потребну експертизу.

У уводном делу састанка присутнима се обратила амбасадорка Републике Србије при мисији РС у ЕУ Ана Хрустановић, након чега су реч узели представници сталне коференције градова и општина, градоначелник Лесковца Горан Цветановић и заменик председника Комисије за јавно – приватно партнерство Владе Републике Србије Андријана Јовановић.

У састанку су учествовали уз Горана Зарића и председник Општине Врњачка Бања Бобан Ђуровић, градоначелник Сомбора Антонијо Ратковић, представница Општинског већа Општине Врачар Наташа Мијатовић, градоначелница Крушевца Јасмина Палуровић, предсеница Општине Варварин Виолета Лутовац Ђурђевић, као и генерални секретар СКГО Никола Тарбук.
С.К.

Најновији број

9. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa