Инфо

11. мај 2023.11. мај 2023.
М. Јевтић у куп мечу против Партизана

М. Јевтић у куп мечу против Партизана

РУКОМЕТ: СУПЕР ЛИГА (М)

Партизан као судбина

Два сигурна, а можда и нова три дуела против Партизана за Шапчане. У досадашњим мечевима побеђивали искључиво гости. Фаворита нема. Меч против Војводине био без резултатског значаја
На крају сезоне ће у евиденцији Металопластике Елискир и Партизана бити најмање пет, а није нереално и шест званичних међусобних дуела током 2022/23. године. Уз Супер лигу, спојио их је и Куп, а онда је развој ситуације хтео да се поново сусретну и у доигравању за финале. Није било више такмичења где су могли одмерити снаге.

МП Еликсир – Војводина 25:27 (11:15)
Хала „Зорка“. Гледалаца: 1.500. Судије: Секулић и Јовандић (оба Панчево). Седмерци: МП 6 (4); Војводина 5 (3). Искључења: МП 6; Војводина 10 минута. Црвени картон: Аиди (Војводина) у 26. минуту.
МП ЕЛИКСИР: Павковић, Додић 1, Јевтић, Канкараш, Срдановић 4(2), Мирковић, Миловановић, Иванић 3, Арсић (9 одбрана), Дамјановић 1, Симић 1, Брајовић 6(2), Јовановић 5, Паповић, Петровић, Дакић 4.
ВОЈВОДИНА: Лучин (4 одбране), Васић, С. Милић 1, М. Милић 6, Машић, Оцвирк 5(2), Вуковљак, Аиди 1, Миленковић 1, Арсенић (4 одбране), Пешић 5, Драшко 1, Јуртеш, Роган 2, Грозданић 2 (1), Пукхоуски 3.


Последње коло одиграно у дану који по злу вероватно никада неће бити заборављен, а иако су биле у оптицају многе комбинације по питању распореда од друге до четврте позиције, победа Партизана против Динама у мечу који је почео 150 минута пре дуела у Шапцу, разрешила је све дилеме и дерби плавих и Војводине није имао значај по питању поретка на табели. Могла је Металопластика до бода или два против шампиона, могла је и Војводина раније да реши меч, али ни друга два исхода не би ништа променила.



-Драго ми је што не играмо против Војводине у полуфиналу плеј офа, јер су изванредан тим, организован од главе до пете и свакако најбољи у Србији. Нисам задовољан издањем младих играча који нису искористили пружену шансу и то сам рекао и њима. Ми настављамо припреме за плеј оф и покушаћемо да се изборимо за финале – рекао је тренер Владан Матић.

Предност за домаћина?
У последњих пет званичних мечева Партизана и Металопластике побеђују искључиво гости! Две победе Металопластика је остварила на гостовањима. У јесењој полусезони је славила у Београду 36:31, док је претходне, у плеј офу, била боља 31:30 на Бањици. Преостала три меча одиграна су у Шапцу и све их је у своју корист решио Партизан. Победили су црно-бели 33:20 у пролећној полусезони текућег шампионата , пре тога 31:30 у Купу Србије, док је претходне сезоне у Шапцу било 29:25 за госте. Последњу победу домаћин је у дуелу ових екипа славио 24. априла 2021. године!


Војводина је асолутни фаворит, не само у дуелу против Динама, већ и у целокупном плеј офу, док је меч између Шапчана и Београђана без фаворита. Најбоље о томе збори статистика где предност домаћег терена и није таква предност. Свакако је између два клуба минимум непознаница. Прва утакмица је 17. маја, друга 20. маја, а трећа, уколико буде потребна, 24. маја.

Симић уместо Срдановића
Један од најбољих крилних играча у Србији, Марко Срдановић, повремени репрезентативац наступаће за Металопластику Елискир у плеј офу и то ће бити опроштај од плавог дреса, јер ће од наредне сезоне играти у црвено-црном скопског Вардара. Већ је познато да ће га заменити Урош Симић, млади првотимац Црвене Звезде који ће од следеће сезоне играти у Шапцу.


Партизан је значајно појачан у другом делу сезоне што су показали и резултати. Поражени су само два пута у 13 мечева. Имају једног од најбољух голмана лиге Трнавца, три имена међу шест најбољих стрелаца: Зечевић, Петрић, Којадиновић, а напад је свакако јачи део тима. Пластичари имају такође врхунског голмана, значајно боља форма у односу на претходни дуел је код Јовановића, а оба тима карактерише неколико добрих, младих играча.



Из Супер лиге су елиминисани: Кикинда, Шамот, Топличанин и Рудар. Гоч из Врњачке Бање већ може да слави пласман у елиту, док се за друго место у смањеној Супер А лиги боре Уб и Смедерево.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa