Инфо

23. фебруар 2012.23. феб 2012.
СИНДИКАТ УПРАВЕ

ИЛИ ИЗМЕНЕ ИЛИ ГЕНЕРАЛНИ ШТРАЈК

Окружни одбор синдиката управе Мачванског округа најавио генерални штрајк за понедељак уколико до тада Влада не повуче или измени Уредбу о коефицијентима за обрачун и исплату плата запосленима у општинским и градским управама
На конференцији за новинаре одржаној прошлог уторка у просторијама Већа Савеза синдиката, челници Окружног одбора синдиката управе Мачванског округа, изразили су своје незадовољство Уредбом Владе Републике Србије по којој је измењен коефицијент за обрачун месечних зарада у општинским и градским управама. Наиме, по овом документу, како наводе у Синдикату, оштећени су запослени са нижом и средњом стручном спремом јер ће њихова најнижа зарада износити тек нешто више од 16.000 динара.
Руковођени овом чињеницом, Синдикат управе, организовао је дводневни протест, а уколико до понедељка не дође до договора са Владом, у градским и општинским управама, широм Србије, најављена је обустава рада. У случају генералног штрајка, по речима синдикалних вођа, биће поштован минимум процеса рада како грађани не би трпели последице.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa