Инфо

20. јул 2023.20. јул 2023.
Личанин и изабраници (фото: К. Вуловић, Ф. Рогановић – ПВСЦГ)

Личанин и изабраници (фото: К. Вуловић, Ф. Рогановић – ПВСЦГ)

ВАТЕРПОЛО: ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО ДО 15 ГОДИНА

Грци остали дужници

Петерци однели медаљу. Жал за исходом оба меча против Грка. Дуел потив Италије најбоље издање на Шампионату. Мађарска заслужено најбоља
Грчка и фортуна остају дужници српске ватерполо репрезентације до 15 година и једини разлог због чега уз службене легитимације на грудима не сија одличје бронзаног сјаја. Млади репрезентативци носе позитивне утиске у себи, оставили су добар утисак, али ће са овог шампионата понети и тежину тог четвртог, можда и најгорег места у спорту.

Мађарска је шампион, Црна Гора друга.Шабачки ватерполо је имао чак осам представника међу играчима у Подгорици. Гошић је био први голман репрезентације, а у пољу: Урошевић 5, Лукић 4, Павловић 3, Мићић (капитен екипе) 5, Војиновић 2, Васић 6, Михаиловић.


Након такмичења по групама, које смо испратили у претходном броју, такмичења обележено поразом од Грчке након великог преокрета, репрезентативци Србије су наставили најбољим дуелом на Прввенству. Сјајна и донекле фаворизована Италија је у четвртфинлу жаргонски „разбијена“. Надиграни су азури у сваком погледу, пре свега врхунском одбраном. Резултат 8:3 довољно исказује супериорност.

Србија је у полуфиналу успела да парира три четвртине, ништа, па ни резултат нису одвајали такмаце, те је пресудио последњи период када су ривали створили велику предност, 11:6.

Гошић (фото: К. Вуловић, Ф. Рогановић – ПВСЦГ)


Меч против Грка је био поново болан, овај пут у борби за бронзу. Различит у односу на први, где нико од противника није имао осетно вођство, овај пут је Србије успела да се у финишу врати из минуса, поведе 9:8 два и по минута пре краја. Грци су поравнали, оба тима су имала неуспешне нападе за победу и одлучивали су петерци. Сви су били успешни осим Уроша Рафејме у другом покушају. Статива је зауставила лопту и однела медаљу. Кончних 14:13

-Како смо и најавили врло изједначено првенство. Мађарска је у групи била трећа, а на крају шампион, пре свега захваљујући физичкој спреми. Хрватска најбоља код нас, а на крају шеста. Жалимо за медаљом, али смо видели и много добрих ствари, показали да можемо против свакога када смо на свом нивоу и већ сада размишљамо о следећој години и Светском првенству – истакао је селектор Немања Личанин, тренер ВК Шабац.
Д. Б.

Најновији број

9. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa