Инфо

20. јул 2023.20. јул 2023.
Т. Мандић (EHF/M. I/ M. N.)

Т. Мандић (EHF/M. I/ M. N.)

РУКОМЕТ: ЕВРОПСКО ЈУНИОРСКО (Ж)

На крају 14. место

Пораз од Исланда однео директан пласман на Светско првенство. Нова прилика турнир почетком наредне године. Тамара Мандић и Александра Васић међу најбољим у репрезентацији Србије. Две победе, реми и четири пораза
Јуниорке Србије су у коначном пласману освојиле 14. позицију на Европском првенству у Румунији. Било је ово прво такмичење након повратка у А дивизију, примарни циљ, пласман на Светско првенство није остварен, али је ова позиција дала прилику да се за то изборе у квалификацијама почетком 2024. године.

А. Васић (EHF/M. I/ M. N.)


Након изгубљеног бода у мечу против Чехиња, Србија је успела да надигра Северну Македонију 30:19. Да је Норвешка победила Чехиње у другом мечу последњег кола плеј аута, Србија би била друга и сигурна на СП, ипак, то се није десило. У борби за пласман од 13. до 16. позиција побеђене су Хрватице 31:26 и утакмица против Исланда је дала преостале одговоре. Нажалост, Скандинавке су показале много више и са убедљивих 33:22 осигурале место на СП следећег лета. Првак је Мађарска, Данска друга.

Е. Петрић (EHF/M. I/ M. N.)


Шабачке рукометашице Александра Васић и Тамара Мандић беху једни од носилаца игре и рукометашице у које је велико поверење имао селектор Марков. Тамара Мандић је у седам мечева постигла укупно 44 гола, Васић 31, док је успешно минуте користила и млада Емилија Петрић која на конту има и три гола.

Најновији број

9. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa