Инфо

20. јул 2023.20. јул 2023.
В. Матић – деби са МП на ЕХФ сцени

В. Матић – деби са МП на ЕХФ сцени

РУКОМЕТ: ЕХФ КУП

Кипрани европски такмац

Највквалитетнији кипарски тим ривал. Металопластика Елискир није била носилац. Највећи успех ривала полуфинале ЕХФ купа 2021. године. Низ сезона у Европи. Много интернационалаца у екипи
Шабачка Металопластика Еликсир се враћа на европску сцену, а жреб је одредио да у другом колу ЕХФ купа (некадашњи Челенџ куп) одмери снаге у двомечу против кипарског Анортозиса из Фамагусте. Први дуел је 14/15. октобра на Кипру, реванш седам дана касније у Шапцу.



„Плави“ се у Европу враћају након сезоне паузе. Стартују од другог кола као трећепласирани тим Супер лиге и у овој рунди нису били носиоци. Највећи успех Металопластике у овом такмичењу је финале 2014. године.

Анортозис је једна од најквалитетнијих кипарских екипа. Пре две године је освојила прву шампионску титулу, а претходне сезоне је играла у осмини финала ЕХФ купа где је елиминисана од словеначког Горења. Пре тога су елиминисали Хаукар (Исланд) и Дуделанж (Луксембург). Највећи клупски успех је полуфинале ЕХФ купа 2021. године. Поражени су од шведског Иштада. У саставу се налазе интернационалци из неколико држава Европе, али и играчи ван старог континента. Претходне сезоне у плаво – белом тиму с Кипра наступао је и средњи бек Дејан Каран, некадашњи рукометаш Спартака.

М. Јовановић у продору


Друга два представника Србије у ЕХФ купу су такође добила ривале. Вицешампион Партизан је као носилац у другом колу за ривала добио победника из двомеча прве рунде измешу грчког Аргуса и исландског Хафнафјордура. Панчевачки Динамо стартује од првог кола. Противник је италијански Миран, а уколико буде бољи Динамо у другом колу очекује двомеч против холандског Волендама.

Најновији број

9. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa