Инфо

15. март 2012.15. мар 2012.
18. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА ШАПЦА

ИМЕНОВАНА ИЗБОРНА КОМИСИЈА

На 18. седници Скупштине града, одржаној прошле среде у Шапцу, највише полемике изазвао предлог решења о Именовању градске изборне комисије, као и Разматрање и усвајање извештаја о ревизији финансијског извештаја завршног рачуна буџета града Шапца за 2010. годину
Почетак седнице обележило је уобичајено негодовање одборника опозиције због непостојања директног телевизијског преноса и оптужби да у накнадном снимку долази до намерних скраћења.
-У записнику са претходног заседања стоји да је председник ове скупштине рекао да је Скупштина града Шапца на конститутивној седници одлучила да не буде јавног преноса. Као један од разлога наведено је непостојање техничких могућности. Наводно су потребна репортажна кола, која су скупа за изнајмљивање. Дакле, на крају мандата, ви пред грађане који су финансијери те телевизије износите крајње неуверљиву информацију, и још је уносите у записник да историја о њој суди ““ рекао је испред СПС Зоран Бортић и обећао грађанима Шапца да ће уколико ова партија након предстојећих избора дође на власт, обезбедити потпуну транспарентност градских скупштинских заседања.
Радикалније мере предложио је представник СРС Србољуб Живановић, који је захтевао одлагање седнице до омогућења телевизијских преноса, док је члан групе СПС-ПУПС Владимир Трифуновић изразио своје незадовољство скраћењем снимка његове дискусије са прошлог заседања. По Трифуновићевим речима, управо у изостављеном делу су се налазили његови конструктивни предлози и критике буџета.
-На моју жалост делови говора у којима сам замолио градску власт да се размотре и усвоје предлози да се свим пензионерима са мањим месечним примањима од 12.000 динара додели по још 10.000 месечно, на уштрб средстава која се додељују невладиним организацијама, трошкова путовања и тд., и да се буџетом определи више новаца за породиље како би се колико толико спречила бела куга на подручју града, су у телевизијском снимку изостављени. Због наведеног, сматрам да је у циљу што бољег упознавања грађана са тим ко се колико и како за њих залаже неопходан директан телевизијски пренос, а не скраћене одложене верзије заседања ““ рекао је између осталог Трифуновић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa