Инфо

31. август 2023.31. авг 2023.
Фото: pixabay

Фото: pixabay

Субвенције пољопривредницима

Строга контрола

Током године утврђене су неправилности у домену субвенција пољопривредницима, где је утврђено да су поједини поседовали парцеле које нису обрађивали, а узимали су субвенције за производњу. Само претходне недеље су на 99 од 101 контолисане парцеле уочене неправилности, а од тих 99, 81 парцела била је потпуно непољопривредна.

-У међувремену су исконтролисане још 43 парцеле, од чега 39 је било у неправилности. То су људи који нису пољопривредници, они су у е-аграру пријавили парцелу на којој је шума. Ко зна колико дуго су узимали новац из средства буџета, а нису се бавили пољопривредом на тој парцели – истакла је надавно за Еуроњуз Јелена Танасковић, министарка пољопривреде.

За оне који не обрађују, а пријавили су се за субвенције јер им се у катастру то води као пољопривредно земљиште, ситуација је другачија.

-Та газдинства су и отварана да би добили субвенције. Прво ће ићи у пасиван статус на три године, а онда управни поступак и све оно што из записника произилази. - каже министарка и најављује наставак контрола.

-Тренутно се контролише 686 парцела, па ћемо у наредних 7-10 дана имати и за њих извештај. То нема никакве везе са субвенцијом. Она се уредно свима исплаћује и неће бити заустављена јер се нешто проверава. Онај ко буде доведен до тога да има неисправност, мораће да врати средства у буџет”, закључила је Танасковић наглашавајући да тренутно постоје 303.000 субвенција по хектару.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa