Инфо

31. август 2023.31. авг 2023.
Помоћ за Дарка
Песнички маратон

Помоћ за Дарка

Песнички маратон који ће бити одржан у Великој сали Културног центра Шабац у уторак, 5. септембра, од 19 сати, ове године окупиће више од 15 песника. Најважније је да ће догађај имати хуманитарни карактер, будући да ће се прикупљати новчана средства за лечење Дарка Марковића (2001) из Мајура.

-„Песнички свет“ посебно радује чињеница да ће многи од њих први пут јавно наступити, али ће сами песници бити у сенци тог догађаја, јер желимо да људе позовемо да помогну у Дарковој борби за излечење. Позивамо све племените и људе добре воље да својим присуством и новчаним прилогом, наравно, у складу са њиховим могућностима, ово вече у потпуности осмисле и увеличају- рекао је аутор Никола Искић у име шабачких песника који организују догађај.

Дарку је установљена дијагноза мешовитог герминативног малигног тумора десног тестиса у ИВ ЦС са метастазама у плућима у октобру 2012. године, када је одстрањен десни тестис. Потребна су му средства за даље оперативно лечење, специјалистичке прегледе, лабораторијске анализе, лекове и потрошни материјал, као и за смештај у току лечења. Заинтересовани му могу помоћи и слањем СМС поруке са бројем 1539 на 3030.
Д.Д.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa