Инфо

31. август 2023.31. авг 2023.
Одлична летња форма Лагунџића (фото: КСС)

Одлична летња форма Лагунџића (фото: КСС)

КАЈАК: СВЕТСКО ПРВЕНСТО

Лето за дуго сећање

Три јака такмичења, три добра наступа за Лагунџића. Интервали краћи од секунде однели медање. Показао конкурентност на међународној сцени. Два Б финала на најјачем светском такмичењу
Иако неће бити медаље да га сећа на лето 2023. године, шабачки млади кајакаш Бранко Лагунцић дуго ће памтити три месеца када је у јакој конкуренцији потврдио конкурентност. Остаје у сећању добра форма и дуг фортуне према њему. Након четвртих места на Светском и Европском првенству за млађе сениоре у Италији и Португалу, наступио је и у два Б финала а Светском сениорском у Немачкој.

На почетку лета је изборио право да представља Србију у једноседу на 1.000 метара, олимпијској дисциплини. Успешно је прошао квалификације „хиљадарке“ освајањем трећег места у својој групи, а потом је у полуфиналу прошао четврти кроз циљ у групи где се налазио, уз 11 секунди боље време. Било је то довољно за Б финале где је заузео осмо место.

Делови секунде делиле од медаља (фото: КСС)


Веслао је Бранко и у једноседу на 500 метара где је, попут Италије и Португала остао „кратак“ за интервал мањи од секунде за А финале. Сигурно је изборио полуфинале, други у групи, а онда је поново срећа окренула леђа у полуфиналу. Био је пети кајакаш у најјачој полуфиналној групи, пола секунде је недостајало да буде трећи и избори А финале. Иако је имао време боље од трећепласираних у другим групама и по учинку припадао деветорици најбољих, пропозиције су такве да прва три из сваке групе одлазе даље, без обзира на резултат. Светско првенство је завршио као четврти у Б финалу. Подсећамо, у Италији и Португалу су бронзе однели фото финиш, односно једна секунда.

-У свакој трци сам извлачио максимум из себе и веома сам задовољан како сам извеслао све трке и остваривши своја најбоља времена. Ово такмичење ми је донело много искуства јер сам се тркао раме уз раме са најбољима из целог света. Са још више мотивације и жеље настављам да тренирам за следећа велика такмичења која ме очекују - истакао је на друштвеним мрежама Лагунџић.
Репрезентативна сезона је окончана за Шапчанина, али не и клупска. Бане ће у септембру наступити у обележјима Зорке на Првенству Србије за све категорије.

Б. Лагунџић и У. Павловић (фото: КСС)


Светско првенсто је била прва прилика да се избори олимпијска виза, а у наредној години следе током пролећа Светски куп и квалификације што отвара нову могућност за место у Паризу 2024. године.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa