Инфо

31. август 2023.31. авг 2023.
Фото: pixabay

Фото: pixabay

18. САЈАМ ШЉИВА У ОСЕЧИНИ ОД 1. ДО 3. СЕПТЕМБРА

У част симбола Подгорине

Сајам шљива у Осечини одржаће се 18. пут од 1. до 3. септембра. Програм у оквиру манифестације почео је неколико дана раније.

Стогодишњица ФК “Рибникар“ из Пецке обележена је у понедељак, свечаним програмом у холу ОШ “Војвода Мишић“ у Пецкој.

Уторак је такође био у занку фудбала. Промоција књиге “Пола века фудбалског клуба из Горњег Црниљева“ Љупка Миловановића одржана је у Великој читаници Народне библиотеке Осечине.
Изложба “Запис - свето дрво Шумадије“ биће отворена у четвртак 31. августа у 19.00 часова у Галерији Народне библиотеке Осечине.

Предсајамско вече почеће у 20.00 часова наступом културно-уметничких друштава, потпаљивањем сушаре и здравицом. Наставиће се концертом народне музике у Спортском центру у Осечини.
Први сајамски дан,петак, почеће од 10.00 часова изложбома пољопривредне механизације на теренима за мале спортове Спортског центра Осечина и изложбом садног материјала у Спортском центру. Истовремено ће се одржати и добродошлица код лампека, као и дегустација ракије и пекмеза припреманих на традиционални подгорски начин. На платоу испред Народне библиотеке биће постаљена изложба “Златне руке“, која ће бити продајног карактера.

Фото: Глас Подриња


Свечано отварање Сајма заказано је у петак за 13.00 часова. Првог Сајамског дана и деца ће имати свој програм. Дечји карневал ће се одржати од 17.30 у Спортском центру.
Концерт Дејана Матића почеће од 21.00 сат на теренима за мале спортове.

Други сајамски дан, у суботу, трајаће од 10.00 до 19.30. Тог дана, поред изложби од петка које ће и даље бити постављене, одржаће се и шаховски турнир, као и такмичење здравичара. Деца ће имати свој програм од 13.00 до 16.00 часова на Тргу браће Недић, од 17.00 часова ће од кружног тока кренути свечани дефиле, а од 21.00 сат на терену за мале спортове одржаће се концерт ОК бенда.
Сајам се завршава у недељу у 15.00 часова доделом награда најбољим учесницима.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa