Инфо

31. август 2023.31. авг 2023.
М. Гавашевишли (фото: Рокомет 24)

М. Гавашевишли (фото: Рокомет 24)

РУКОМЕТ: ПРИПРЕМЕ МЕТАЛОПЛАСТИКЕ

Завршна фаза

Турнир у Охриду јака провера пред сам финиш припрема. Пето место, али уз победе над два национална шампиона и једним учесником Лиге шампиона. Гостовање Пролетера све ближе
Меморијални турнир у Охриду представљао је јаку и интензивну проверу за шабачку Металопластику Еликсир. Коначан пласман на пету позицију не звучи као посебно достигнуће, но осим што резултат није истакнут као примаран у овој фази, Шапчани се могу похвалити победама над два шампиона, каснијим победником и учесником Лиге шампиона.

Г: Татран – МП Елискир 24:24
Г: Бутел – МП Еликсир 28:27
Г: МП Еликсир – Пелистер 27:26
5М: МП Еликсир – Бешиктар 32:29.


У прва два меча виђене су две неизвесне завршнице у којим су детаљи одлучивали, а исход је био само делимично повољан за Металопластику. Били су плави у резултатском заостатаку већш део меча против шампиона Словачке Татрана, односно скопског Бутела. Против Словака је извојеван бод, док је Бутел славио голом предности.

Као да је викенд донео боље игре. Најпре је надигран први фаворит Турира, учесник Лиге шампиона Пелистер 27:26, у мечу где је шабачки клуб контролисао игру и резултат до краја. Ово је био последњи меч групне фазе и други резултати су утицали да Металопластика Елискир буде са три бода на крају трећа. Позиција три је водила у дуел за пето место и још једну сигурну победу над Бешикташом, најбољим клубом Турске. Пелистер је класу потврдио победом у финалу против Олимпијакоса.
Читав турнир Металопластика је одиграла са ослабљеном бековском линијом. Милан Јовановић није наступао, до октобра је ван строја Домагој Алиловић, док се већ у првој утакмици повредио Брана Мирковић.

Јака провера (фото: Рокомет 24)


-С обзиром на све околности можемо бити задовољни. Учинком, игром коју сви хвале, млади су користили прилику и настављамо даље, још је остало простора за напредак и времена да се подигне на виши ниво игра – рекао је тренер Владан Матић.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa